promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durván beleálltak a vásárlók a Coop-ba, a drága vaj miatt megy a kommentháború
Borítókép:  Youtube
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Facebookon csak úgy záporoznak a vásárlói kritikák a drága vaj és az elszálló árak miatt, szóval lehet, hogy jó az a bizonyos szomszéd, de korántsem olcsó. Legalábbis a követőik/vásárlóik szerint. 

Sokan nem is tudják, hogy a Coop bizony már a rendszerváltás előtt is velünk volt. Egészen pontosan egykor még AFÉSZ néven futott, és bizony a minőség és a kizárólagosság miatt nem éppen tetszetős magyarázatot adtak a rövidítés jelentésére az emberek. A 90-es évek közepétől azonban a Coop szép terjeszkedésbe kezdett, az ország szinte összes településére eljutott. A mai napig százszázalékos magyar tulajdonban lévő cég több, mint háromezer kisebb vagy nagyobb boltot üzemeltet, szerte a tizenkilenc vármegyében. 

Mára már jelentősen visszaeshettek a Coop üzletek bevételei, köszönhetően a nyugat-európai áruházláncok és nagyáruházak megérkezésének, tömeges térnyerésének. És bizony hiába kínál szinte csak hazai gyártású termékeket a Coop, így még nehezebben tud versenyre kelni a riválisokkal. A szédítő akciók és a külföldi szemlélet bizony nem segít sokat az üzletek áru-, és árpolitikájának megítélésén. 

Elég csak szétnézni a Coop hivatalos Facebook-oldalán, ahol bizony jócskán találunk negatív kritikákat. A vásárlókat igencsak nehezen érinti a kenyérre kenhető termékek hatalmas, országos drágulása. Ez egyébként is aktuális téma, lévén alig pár hete robbant ki a német nehézsúlyú versenyző, vagyis az Aldi és a Lidl közötti nagy "vajháború". 

 „Kedves Coop, most már igazán felháborító, ami a boltjukban történik! A teavaj, a magyar teavaj 1000 Ft! A pici kiszerelés! Ugyanez máshol 549?!

- szólott az egyik, tematikus és dörgedelmes kritika.

Mások viszont a pékáruk árfekvésével is elégedetlenek, nemhogy még kenjenek is rá egy borsos áru margarint:

„A legjobb az akciós kalácsuk volt, aminek a kiló ára 3996 ft!”

- szállt bele egy férfi a szitokáradatba. 

Egy idősebb asszony viszont a jelek szerint meghozott egy bölcs döntést a jövőjével kapcsolatban:

„Az ország legdrágább üzletlánca! A lábam nem teszem be soha.”

Érdekesség, hogy a Coop említett közösségi médiás felülete roppant gazdátlannak tűnik, azt durván ellepik a kéretlen tartalomról árulkodó spam-kommentek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás