promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Lidl elárulta, hány magyar termék van az áruházaik polcain
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre megtudtuk arra a kérdésre a választ, amin mindig is gondolkodtunk.

Valószínűleg mindenki feltette már magának a kérdést a bevásárlás során, hoyg vajon hány magyar termék van a polcokon az egyes áruházakban, így a Tecóban, a Lidl-ben vagy Aldi-ban.

Az Index készített interjút Tőzsér Judittal, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetőjével, amelyből kideült, hogy a magyar termékek aránya folyamatosan nő az áruházak termékpalettáján, illetve azt is megtudhattuk, hogy a kisebb vállalkozásoknak is simán van esélyük rákerülni a Lidl szupermarketek polcaira.

Mint elmondta, a „Lidl a magyar beszállítókért” program nyolc éve indult el, amelynek az volt a célja, hogy több és jobb magyar termék is bekerüljön a boltokba, így a vevők rengeteg új magyar termék közül is tudjanak vásárolni.

Ma már közel 450 hazai beszállítójuk van, ennek köszönhetően pedig a vásárlók már évente 3800 hazai termék közül tudnak válogatni kedvükre. A Lidl partnerei között nemcsak nagy magyar cégek, de kis kézműves manufaktúrák is vannak.

Az interjúból többek között az is kiderül, hogy az állandó kínálat esetében friss baromfi, a tojás vagy a méz 100 százalékban hazai termelőktől származik. Ráadásul a Lidl révén magyar termékeknek esélyük van külföldi karriert is befutni, mint az interjúból kiderül 2020-ban 171 szállítónak 665 terméke jutott el a külpiacokra, amit azt jelenti, hogy 26 országban jelentek meg a Lidl segítségével a magyar termékek.

És ha már Lidl, hallottatok már az Aldi legújabb nagy dobásáról, ami miatt a vásárlók egymásnak is feszültek? Cikkünkből kiderül, mi volt a nagy vita oka:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás