promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa helyen bukkantak magyar kisboltra Amerikában, imádják a helyiek, az átutazók is érdeklődve megállnak előtte
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ember nem is hinné, hogy egy ilyen helyen is magyar kisbolttal találhatja szembe magát.

Az ember nem tudhatja, hogy hol fut bele egy magyar kisboltba. Ha Amerikában megyünk, ott is rácsodálkozhatunk, hogy arrafelé is mennyi magyar üzlettel és hazai ízzel találkozhatunk. Korábban hírt adtunk arról a kisboltról, ami New York belvárosában található, és amiért rajonganak a helyiek, de van egy sokkal érdekesebb hely is, ami Los Angeles felé menet, az autópálya mentén helyezkedik el, és ami igazi kuriózumnak számít a helyiek körében.

A Valley Hungarian nevű kisbolt Amerika California államában, a Pearblossom Highway-en található. Itt nagyon sok magyar felvágottat, kolbászt árulnak (fokhagymásat, füstöltet, csípőset, paprikásat), de van náluk véres és májas hurka is. A hely különlegessége, hogy mindent hagyományos, magyar receptek szerint csinálnak, mégpedig ott helyben; éppen ezért a boltot imádják a helyiek és az átutazók, de aki turistának jár errefelé, az is megáll, hogy megnézze, mi ez a parányi kis boltocska.

A helyieknek az is szimpatikus lehet, hogy a Valley Hungarian-ben rendelésre kapható kalács, pogácsa, töltött káposzta, de még töpörtyű is, ami ott felbecsülhetetlen értéknek számít. A bolt listáján még a gesztenyepüré is szerepel, szóval itt aztán tényleg minden van, ami magyar.

Nem csak pékárukat, kolbászokat és készételeket, de olyan hazai különlegességeket is lehet itt kapni, mint a gulyáskrém vagy az Erős Pista, arról nem beszélve, hogy itt vaníliás cukor is kapható, ami azért egyedi, mert ezen a vidéken egyébként csak ázsiai és kelet-európai boltokban lehet beszerezni.

Illetve van még egy érdekesség, hogy a Valley Hungarian-ben nem csak a karácsonyi szezonban kapható szaloncukor, hanem állandóan ott van a polcokon.

Ez az autópálya-menti delikátbolt azért is számít kuriózumnak, mert ma már elég ritka, hogy magyar kisboltot találunk valahol. 30-40 éve még sokkal több ilyen étterem és csemegebolt létezett, de mára eléggé lecsökkent a számuk. Amerikában egyébként nagyjából másfél millió magyar ember él; a legnagyobb közösségek a keleti-parton és a keleti államokban találhatóak, főleg New Yorkban és Ohioban.

(Forrás: Nosalty)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás