promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar nagyvárost nevezett Európa leglehangolóbb településének egy külföldi videós, nem tette zsebre a reakciókat
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jó néhányan vérig sértődtek a jellemzés miatt, mások inkább rákontráztak.

Az Eurostat korábbi adatai szerint Magyarország a kontinens legboldogtalanabb országa, és minden tizedik ember szenvedett már élete során depresszióban, ami messze felülmúlja az európai átlagot. A globális boldogságindex alapján is csak a középmezőnyhöz tartozunk, ami annyira még nem is vészes, és mint ismert, sírva vigadunk, szóval annyira nem is biztos, hogy mérvadó.

Azzal viszont a magyarok többsége sem ért egyet, hogy Debrecen városa annyira lehangoló lenne, márpedig egy videós most ezzel sokkolta a követőit, és nem is sejtette, mekkora méhkasba nyúlt ezzel, hiszen több százan reagáltak a véleményére.

A legtöbben egyáltalán nem úgy gondolják, ahogy a videós, aki repülővel érkezett Magyarországra, majd a MÁV szolgáltatásait vette igénybe, hogy eljusson Debrecenbe. Ezt követően megszólaltatott egy helyi férfit, akinek a mondandójából egy mukkot nem lehetett érteni, bemutatott egy szebb napokat is látott telefonfülkét, a csonkatemplomot nagyon „humorosan” a Big Benhez hasonlította.

Néhány másodperc alatt láthattuk, ahogy ellátogatott egy kocsmába, befalt egy adag gulyást, este pedig elment bulizni, ahol megállapította, hogy tele van külföldi diákokkal a debreceni éjszaka – egyetemváros lévén ezen túl sok csodálkoznivaló nincs.

A hozzászólók között szép számmal felfedezhetünk magyarokat is, valaki azt írta, hogy inkább Miskolcra kellene látogatnia, de olyan is volt, aki ugyan kicsit szürkének nevezte Debrecent, de messze nem tartja lehangolónak. Volt, aki egyenesen alulértékeltnek nevezte a várost.

Akadtak külföldi kommentelők is, egyik azt írta, hogy még soha, senkitől nem hallotta, hogy Debrecen lehangoló lenne, és olyan is írt, akinek a felesége származik innen, és alig várja, hogy újra a városba látogasson. Hozzátette, hogy imádja a békés, kisvárosias jellegét, és szívesen töltené itt a nyugdíjas éveit, ha nem lenne olyan hideg a tél.

Persze a videó készítője sem akarta megsérteni a debrecenieket, ezért a végén gyorsan hozzátette, hogy az emberek nagyon kedvesek arrafelé, és valójában sokkal kellemesebb város, mint ahogy azt korábban elképzelte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás