promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Viszolyognak a külföldiek a magyarok filléres finomságától, undorodva fanyalognak hazánk slágerétele miatt
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt gondolják a külföldiek a magyar zsíros kenyérről.

Egy jó zsíros kenyér mindig könnyen csúszik. Akár otthon vacsorára, akár a stadionban, miközben kedvenc focicsapatunknak szurkolunk, akár a sörözőben, hogy felszívja az alkoholt, vagy egy baráti összejövetelen. A zsíros kenyér mondhatni a magyar kommunizmus slágerétele volt, hiszen eredetileg azért fogyasztották, mert annak idején sokszor nehéz volt vagy túl drága volt más ételhez jutni, mint a bolti zsír. Ez pedig nemcsak olcsó volt, hanem finom is; csak rákenték egy szelet kenyérre, megsózták, megpaprikázták, szeleteltek rá némi lilahagymát, és már lehetett is majszolni.

Aztán a kommunizmus alatt akkora kedvencé vált, hogy azóta sem ment ki a divatból; a zsíros kenyér az egyik olyan hungarikum, ami valójában nem is hungarikum, de annyira ránk vall és annyira magyar, hogy tiszteletben mégiscsak az.

Más kérdés, hogy mit gondolnak róla a külföldiek, hiszen a turisták mindent szeretnek megkóstolni, ami magyar. Hogy a lángost ők is imádják, azt tudjuk, még az sem titok, hogy a pálinkától a hányinger kerülgeti őket, de az is kiderült már, hogy melyek azok a magyarok által kedvelt ételek, amiktől undorodnak.

Korábban volt rá példa, hogy a közösségi médiába valaki feltöltött egy képet, hogy zsíros kenyérrel és egy pohár sörrel nézi a meccset, és alatta olyan kommentek jöttek, amik azt bizonyítják, hogy a külföldiek véleménye szerint ez a kaja nem túl gusztusos. Kezdjük ott, hogy már azzal sem tudnak mit kezdeni, hogy nyers hagyma van a kenyéren; szerintük ha meg lenne sütve, már ínycsiklandozóbb lenne az egész. Aztán ott van a zsír is, amivel ők maximum, mint sütési alappal találkoznak, de az, hogy hidegen rákenni egy szelet kenyérre, az merénylet a gasztronómiai jóízlés ellen.

Valaki szerint ha legalább egy kis sajt lenne rajta, már finomabb lenne, de olyan is van, aki azt írta, hogy akkor szokott ilyen vacakot csinálni, ha a felesége nincs otthon, hogy főzzön rá.

(Fotó: Facebook)

De találtunk olyan videót is, amiben egy 15 éve Magyarországon élő amerikai férfi mondott véleményt a zsíros kenyérről. Szerinte ennél rosszabb nincs is, és minden egyes falattal egy évvel kevesebbet él, aki ezt a kaját megeszi. A férfi soha, semmilyen formában nem tudja elfogadni a zsíros kenyeret - hiába él itt Magyarországon, egyszerűen képtelen elfogadni, hogy ilyen étel valóban létezik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás