promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Utálod a lencsét, gyűlölöd a malacsültet és hánysz a pezsgőtől? Ettől az ünnepi csavartól még a jószerencséd is megérkezik és minden vendéges lenyűgözöl
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Formabontó újítás, az ünnepi ételek ezentúl sosem lesznek ugyanolyanok, mindenki tőled kéri majd el a receptet.

A december a legtöbb ember számára egyenlő az ünnepi időszakkal, amelynek kimondva, kimondatlanul megvannak a maga hagyományai, amelyek bár házanként eltérhetnek, azért mégis adnak egy irányvonalat. Például karácsonyfát állítunk, ami lehet zöld, fehér, rózsaszín, mű, vagy igazi, picike, vagy óriási, ajándékot veszünk, vagy készítünk, vendégséget tartunk és bizony ilyenkor rengeteg időt töltünk a konyhában.

A receptek tekintetében is vannak jól bevált fogások, viszont ahogy az ember idősebb lesz, nem csoda, ha ezeket megunja és egy picikét szeretne ezekkel variálni. Engem például ki lehet kergetni a világból a jól bevált halászlé, töltött káposzta és bejgli hármasával, már gyerekkoromban sem szerettem, így felnőtt fejjel meg egyszerűen csak nem eszem meg.

Bár a karácsony már lement (kinek több, kinek kevesebb sikerrel), most a nyakunkon a szilveszter és az újév, amely szintén jól megszokott gasztronómiai fogásokat hoz magával, amiket a jó magyar ember már kívülről fúj: lencse, mert az szerencsét hoz, malac, mert az kitúrja a szerencsét, csirke nem, mert az elkaparja, hal sem, mert az meg elúszik vele. Aztán pedig ott van a pezsgő, ami szintén kötelező eleme a ma esti ünnepi forgatagnak.

Most olyan recepteket szeretnénk mutatni, amivel az unalomig ismert szilveszteri recepteket nemhogy feltuningolhatjátok, hanem egészen új, ízletes fogások készülhetnek, amivel talán egy picit többet kell babrálnotok, de higgyétek el, hogy megéri.

Az első a kimaradhatatlan lencse, azonban felejtsük el a rántást és a karikázott virslit, mert egészen egzotikus módon készül el ez a mindenki számára ismert alapanyag. Íme a mangós lencsesaláta, amivel modern köntösbe bújtatunk egy régi klasszikust, amellett pedig finom, egészséges és egészen szokatlan. Elsőre. Mert ha megcsinálod, utána nem csak szilveszterkor akarod majd ezt enni:

A második recept a szintén elmaradhatatlan sertés, méghozzá olyan formában, amiről lehet azt hitted, hogy csak a legmenőbb street foodosoknál készülhet. Te is ezereted a pulled porkot igaz? És ezzel még millióan vannak így, ezért ha ezt a receptet választod, akkor biztos lehetsz bene, hogy ezentúl minden ünnepi rendezvényt te tartasz majd, maradékról pedig ne is álmodj. Viszont nem hazudunk, ehhez nagyjából most el kell kezdened készülődni, ugyanis nem 2 perc összedobni ezt a kaját.

És természetesen ne csak együnk, igyunk is, a klasszikus pezsgős megoldásra is van egy remek alternatív javaslatunk, ami amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, íme a mimóza koktél, ami két hozzávalós (de persze fel lehet dobni némi fűszerezéssel) és mégis olyan mintha a legmenőbb budapesti rooftop bárban kortyolgatnál valami méregdrága italt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás