promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A negyvenes magyar férfiak teljesen tönkremennek, két végén égetik a gyertyát, esély sincs a lazításra

A negyvenes magyar férfiak teljesen tönkremennek, két végén égetik a gyertyát, esély sincs a lazításra

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions

Muszáj lenne lassítani, és figyelembe venni, hogy a túl nagy hajtás több kárt okoz, mint hasznot.

Család, munka, a mindennapok megpróbáltatásai – vannak olyan élethelyzetek, amikor azt érezhetjük, hogy minden fronton egyszerre kell teljesíteni és nem elég 24 óra arra, pláne ha még pihenni szeretnénk. A többség épp ez utóbbit sorolja az utolsó helyre és teljesen kizsigerelik magukat, aminek beláthatatlan következményei lehetnek hosszabb távon. Az életkor előrehaladtával muszáj visszavenni a tempóból, csakhogy ezt sokan nem hajlandók figyelembe venni, mint ahogy a figyelmeztető jeleket sem.

Ezúttal a Threads-en jelent meg egy poszt, ami erre mutat rá, és bizony fontos lenne foglalkozni ezzel a problémával, hiszen rengeteg középkorhoz közeledő szembesül ezzel, és sajnos olyanok is vannak, akiken már nem lehet segíteni.

„Meghalt egy ismerősöm, aki két évvel volt fiatalabb nálam. Nem voltunk országos nagy barátok, de kedves figura volt, voltak közös programjaink, buli, karaoke, pecázás, sokat beszélgettünk. Nyílt titok, hogy az alkoholproblémáinak köze volt a halálához. Nagyon megvisel ez az eset, rohadt ijesztő ez az egész. Azt látom, hogy a negyvenesek úgy facsarják ki a testüket, mintha 20-30 évesek lennének, nem érzik, hol a határ, a szervezetük pedig sokkal sérülékenyebb. Vigyázzatok magatokra, GenX-esek!”

– írta kétségbeesett posztjában egy felhasználó.

Két végén égetik a gyertyát

„Ez a probléma mindig is a 40-50-es korúak keresztje volt. A test már öregszik de az elme ezt még nem fogadja el. Kapuzárási pánik, hogy úristen még mi mindent ki kell próbálnom, általában ilyenkor szól ránk először az orvos, ha két végén égettük a gyertyát, a túlzottan stresszes, hajtós élet következményei ilyenkor jelennek meg. Ez gyakorlatilag egy második tinikor ahol azzal kell megbirkózni, hogy már nem vagyunk képesek ugyanazt a teljesítményt hozni semmilyen téren mint a húszas éveinkben”

– jött a válasz.

Egy másik kommentelő szerint leginkább a férfiak egészsége megy rá a teljesítmény hajszolására, a nők többsége viszont még idejében reagál és nem szégyellnek segítséget kérni. Ám volt olyan is, aki szerint társadalmilag tudatosítják az emberekben azt a rossz mintát, miszerint mindenhol topon kell lenni, a karrierben és a magánéletben is sikereket várnak el tőlük, és ha ez nem teljesül, az kudarcérzetet kelt bennük.