promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tudósok kiderítették, hogy maximum hány éves koráig élhet egy ember
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az is kiderült, hogy a nők, vagy a férfiak élhetnek tovább.

Sokan ábrándoznak arról, hogy vajon milyen érzés lenne örökké élni, és közben látni, hogyan változik a világ. Az ember alap esetben szinte mindent megtesz azért, hogy minél tovább éljen, hiszen szeretné látni felnőni a gyerekeit, unokáit. Az egészséges táplálkozás, rendszeres mozgás és a jó hozzáállás mondhatni elengedhetetlen ebben, de sajnos így is van egy olyan bizonyos életkor, amit már nem igazán tudunk átlépni – legalábbis a tudósok szerint.

Manapság már az is szerencsésnek mondhatja magát, aki megéri a 70 éves, gyönyörű kort, de úgy tűnik, hogy ez nagyon messze van attól, ami a maximum életkor lehet egy ember számára. Persze teljesen emberfüggő, hogy milyen hatással van ránk az öregedés, hiszen vannak, akik már 40 évesen szinte „roncsnak” érzik magukat, és olyanok is akadnak, akik 80 esztendősen még reggelente futnak több kilométert – rengeteg dolog függ a genetikától is.

Egy új, holland kutatásból kiderült, hogy a férfiak elvileg maximum 114,1 évig élhetnek, a nők pedig 115,7 évig, feltéve, ha idős korukra nem betegednek meg, és odafigyelnek magukra, illetve az egészségükre – persze vannak ékes kivételek, viszont a rendelkezésre álló adatok alapján elég valószínűtlen, hogy valaki tovább éljen.

Az egyik professzor hozzátette az eredményhez, hogy az emberek összességében tovább élnek, viszont ezt a 114-115 éves határt nem igazán lehet átlépni, mintha az lenne az emberi élethossz plafonja, ez pedig az utóbbi 30 évben nem változott – vagyis mindenki kitűzheti magának célul ezeket az életkorokat, illetve azt, hogy tovább éljen, és meghazudtolja ezt a kutatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás