promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megláttam a férjem anyajegyét és rongybabaként estem össze, éveken keresztül igazam volt

Megláttam a férjem anyajegyét és rongybabaként estem össze, éveken keresztül igazam volt

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc

Rengeteg vitát szőtt közötünk ez a kérdés, összetörtem amikor kiderült, hogy igazam van.

Jolán és férje rengeteget veszekedtek azon, hogy pontosan mi az a tünet, amivel már orvoshoz kell fordulni. Jolánt párja enyhén hipochondernek titulálta, míg a férj tagadta az orvostudományt. Most az ő történetüket olvashatjátok.

Anyajegy? Rákszűrés? Minek? Úgysem leszek rákos.

Kedves lapolvasók! Ha már csak egy embert megmentek ennek a szörnyű démonnak a karjai közül, akkor már nem hiába ragadtam billentyűzetet. Először is szeretném magyarázkodással kezdeni: a férjem egy csodálatos ember, mindenben egyetértünk, ám egy dolog van, ami nagyon zavar: abszolút félvállról veszi az egészségét és semmilyen panaszával nem hajlandó foglalkozni. Mivel elég hamar rájött, hogy ez közöttünk vitatéma, így nem is igazán panaszkodik, inkább csak látom rajta, hogy fáj neki valami. Ilyenkor pedig totálisan befeszülök és elkezdem a neten keresgélni, hogy mi lehet a baj. A házasságunk azonban törésponthoz érkezett és ezt a vitát már nem tudjuk egyedül megoldani.

Milyen diagnózist adjunk egy férfinek, aki nem hajlandó figyelembe venni a bőrelváltozását?

A nyár nálunk általában a viták időszaka. Míg én minden testrészemre megfelelő faktorú és fényvédelmű krémet használok, addig a férjem szerint ez a "csíráknak" való (szó szerint idéztem). Eddig megkönnyebbülve vártam az őszt, de most már egy ideig marad a kánikula, szóval nem nyugodhatok. Ő azt vallja, hogy nyár elején egyszer leég, aztán rá már nem hat a nap. Tény, hogy ezután barnul, na de vajon a bőrrák is tudja ezt? Hogy hé, haver, téged most ne érjenek az UV sugarak, hiszen már védett vagy?

A napozás szerintem is szuper dolog. Komolyan, én is űzöm, krémekkel és a megfelelő időben, amit a tudósok kijelöltek, nem is volt eddig semmi bajom. Az utószezonban is néztünk egy nyaralást, aminek a szervezéséhez hozzá is láttunk. Az egész ott vált véresen komollyá, amikor észrevettem rajta valamit: fürdéshez készülődött és a háta alsó részén megláttam egy foltot. Odaléptem hozzá, hogy tréfásan letöröljem, ám ekkor láttam, hogy az nem kosz. Az egy anyajegy. Egy nem szabályos formájú, sötét anyajegy. Én azóta teljesen magamba vagyok fordulva, majdnem válásig fajult a veszekedés, de nem hajlandó orvoshoz menni. Mégis mit tegyek? Félek, hogy itt hal meg melletem és a korábbi sok "téves" riasztásom" miatt azt hiszi most is csak drámázok.

Pedig ezeket nagyon komolyan kell venni és bármilyen gyanú felmerül, el kell menni legalább a háziorvoshoz. Egy anyajegy szép, köralakú és valószínűleg régóta megvan. Bármi, ami nem ilyen, az bizony potenciális veszély. Most pedig a házasságomat veszélyezteti.