promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Több száz gyerek bizonyítványát lophatta el a Pest vármegyei iskola, évekre kiestek az oktatásból a diákok

Több száz gyerek bizonyítványát lophatta el a Pest vármegyei iskola, évekre kiestek az oktatásból a diákok

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc

Az iskola igazgatója ellen eljárás folyik, több száz gyerek maradt iskola nélkül.

Úgy tűnik, hogy nem csitul az iskolakezdés körüli botrány, ismét egy felháborodott édesanya írt nekünk. Neki nem az elkobzott telefonokkal, vagy a nyári élmények elmesélésével volt problémája, hanem a fia nemes egyszerűséggel önhibáján kívül nem tudta elkezdeni a tanévet. A hozzánk beérkezett levelet változtatás nélkül közöljük:

Kedves Promations.hu!

Előre is köszönöm, ha megjelentetitek a levelem.

Az eset többszáz embert érint.

Fiam tavaly átiratkozott egy szigetszentmiklósi gimnáziumba, ahol megkezdte a 11. tanévét.

Az intézmény neve, Tudásfa Gimnázium.

Felnőtt oktatás, esti képzés, érettségi tanfolyam. Kifizettük az éves tandíjat (ami nekünk 30.000 ft, a következő évben már 50.000 ft lett volna.)
Az egy dolog, hogy nagyon sokszor nem voltak órák megtartva tanárhiány miatt, de az, hogy egy iskola úgy szűnjön meg, hogy nem értesíti ki a diákjait és még a bizonyítványokat sem hajlandóak visszaszolgáltatni, azt már nem tudom elfogadni.

Úgy értesültünk az iskola megszűnéséről és arról, hogy eljárás folyik az igazgató úr ellen, hogy a messenger csoportba beírta az egyik tanár.

Június 25-én a diákok kaptak egy e malit, melyben közölték, hogy terveik szerint az eredményhirdetés aznap lesz 17 órakor, amelyre a diákok egy része tudott csak felutazni, elmenni a munkából, vagy éppen bármilyen tevékenységet félbehagyni hirtelen, hiszen az üzenetet nem sokkal (két órával) a kitűzött időpont előtt küldték.

A bizonyítványosztás előtt 30 perccel küldtek egy újabb e mailt, hogy elmarad, mert a hölgy, aki hozta a bizonyítványokat defektet kapott az autópályán. Azóta sem jelöltek ki új időpont a bizonyítványok kiosztására és pár nappal az iskola kezdés előtt pedig kapjuk a hírt, hogy valószínűleg meg is szűnik az iskola. Az iskola, illetve az igazgató úr azóta sem telefonon, sem e mail-ben nem elérhető. Minden elérhetőséget elvágtak.

Hívtuk az oktatási hivatalt, ahonnan átirányítottak a hatósági osztályra, onnan pedig a Pest Vármegyi Kormanyhivatalba. Sajnos sehol sem tudtak érdemben segíteni, mivel az iskola már megszűnt, nem tudnak hatályjal közbenjárni. Azt a javaslatot kaptuk a kormányhivataltól, hogy tegyünk rendőrségi feljelentést, hiszen a bizonyítványok eltulajdonítása büntetendő.

Sajnos így, a továbbtanulás lehetőségét is elvették ettől a többszáz embertől, hiszen bizonyítvány hiányában, nem tudnak beiratkozni semmilyen másik iskolába. Fiamtól "szerencsére" Csak egy évet vettek így el, amit ismételnie kell, de vannak, akik rosszabbul jártak és mind a négy évet, amit ide jártak és idén le is érettségiztek, elveszítették.

Azt hiszem az összes diák nevében nyilatkozhatom azt, hogy a tehetetlenség súlya őrjítő és elkeserítő!

Ha neked is van hasonlóan felháborító, vagy botrányos "élményed" az iskolakezdéssel kapcsolatban, akkor írj nekünk róla email-t a promotions@promotions.hu címre és mi megjelentetjük, hogy széles körben más is értesülhessen róla.