promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A magyar honvédségnél is bevezették a telefontilalmat, óriási bukás volt az ötlet

A magyar honvédségnél is bevezették a telefontilalmat, óriási bukás volt az ötlet

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Teljes káoszt okozott, egyetlen délelőtt alatt kiderült, hogy tarthatatlan a rendelet.

Alighanem az idei iskolakezdés legfontosabb kérdése, hogy miként fog működni a telefonok betiltása, és egyáltalán miért kellett elrendelni ezt? Pro és kontra érvek tucatjai hangoztak el az elmúlt napokban, a lényegen azonban ez nem változtat, a telefonok nem maradhatnak a gyerekeknél a tanítási idő alatt.

Mint ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a Redditen is megjelentek a különböző sztorik, nem csupán a mostani rendelet kapcsán, hanem a múltbéliekről is, melyeket sokan már el is felejtettek, a mostani események azonban újra felszínre hozták ezeket.

Az egyik posztoló felidézte, hogy már másfél évtizeddel ezelőtt bevezették a fura tilalmat, méghozzá a honvédségnél.

„Körülbelül 15 éve, a honvédségnél, ez esetben Tatán tilos volt mobil bevinni a laktanyába. A következménye az volt, hogy senki nem ért el senkit, ha éppen nem az irodában volt, óriási káosz, a szabály élt körülbelül aznap délig”

– írta.

Ám nem csak itt próbálkoztak hasonlóval, hanem jóval korábban is, különböző táborokban, illetve – nem egységes módon – az iskolákban is:

„Amikor gimis voltam akkor a média tanár találta ki hogy a következő kb. 4-5 tanóra során valami unalmas művészfilmet fogunk nézni és elemezni és aki mind az 5 óra folyamán leadja a telefonját (mert amúgy végigtelefonoztuk az óráit) az a legvégén kap egy 5-öst (még kis cetliket is osztogatott amire az volt ráírva hogy "Mobilmentes Jegy", 5 ilyet lehetett beváltani az 5-ösért). Mondanom sem kell, mindenki behozott mindenféle otthoni nem használt telefonokat leadni a sajátja helyett, de a legjobb az az osztálytársam volt, aki a pulcsi zsebében behozott egy egész vonalas telefont és közölte, hogy márpedig ez mobil mert be tudta hozni. Valami hasonlóra számitok a mostani iskolások esetében is ennél a rendeletnél”

– írta egy másik hozzászóló.

A jóslata valóban beválhat, hiszen a tanulók minden bizonnyal régi telefonjaik leadásával próbálják majd kijátszani a rendszert, ám ha lebuknak, akkor komoly szankciókra számíthatnak a tanintézmény részéről, hiszen szigorúan be kell tartani a szeptember 1-től életbe lépő rendeletet.