promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes telefont kapott Fenyő János halálakor Sütő Enikő, sosem felejti a szörnyű pillanatot

Rejtélyes telefont kapott Fenyő János halálakor Sütő Enikő, sosem felejti a szörnyű pillanatot

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Hátborzongató részleteket osztott meg a szörnyű napról, amikor Magyarországon valami végérvényesen megváltozott.

A rendszerváltás utáni zűrzavar az egész 90-es éveket meghatározta Magyarországon, az újraosztott lapok pedig nem mindenkinek tetszettek. Leszámolások, bosszúhadjáratok sora vette kezdetét, és attól sem rettentek vissza, hogy a nyílt utcán kövessenek el brutális gyilkosságokat. Sokak emlékeiben élénken élnek az Aranykéz utcában elkövetett robbantás kegyetlen részletei, vagy éppen a Fenyő János elleni merénylet. Mindkettő a hétköznapi emberek szem láttára zajlott, mégis a mai napig rengeteg titok övezi ezeket a sötét ügyeket.

Fenyő János életét 1998. február 11-én oltották ki. Mercedesével egy piros lámpánál várakozott a Margit körútnál, amikor a mögötte lévő autóból egy sapkás férfi kiszállt, majd az ablakon keresztül lelőtte a médiamogult. Ezek a tények, a többi már történelem.

Fenyő sejthette, hogy veszélyben forog az élete, beszámolók szerint fegyvert hordott magánál, bizalmasainak pedig azt is elárulta, hogy valamit terveznek ellene. Habár az elkövető kiléte hosszú évek után kiderült, a megbízó kapcsán még 26 év elteltével is rengeteg a kérdőjel, melyek valószínűleg már sosem fognak felkiáltójellé egyenesedni.

A merénylet a mai napig beszédtéma a magyar közéletben, nemrég Fenyő János régi barátja, Sütő Enikő mesélte el a Kiskegyednek, miként élte meg a hírt és milyen kapcsolat kötötte a médiavállalkozóhoz:

„A Szilágyi Erzsébet fasornál volt az irodám, tél volt, egyedül voltam az irodámban, és valaki felhívott telefonon, hogy mit szólok ahhoz, hogy Fenyő Jánost öt perccel ezelőtt lelőtték. Mondom jajj, nagyon vicces. Nem fogtam fel. Eltelt egy kis idő, és remegés fogott el”

– fogalmazott, elárulva, hogy egy időben szoros barátságot ápoltak.

Fenyő még jóval régebben azt is elmondta neki, hogy videótékákkal próbálja felvirágoztatni médiabirodalmát, ám Sütő Enikő ezt nem tartotta különösebben jó ötletnek. Miután az üzletember mégis befutott, ellátogatott a villájába, és visszavonta akkori kijelentését.

„Igazán szívből azokat az embereket szerette, akik akkor voltak jelen az életében, amikor neki csak egy sárga Zsigulija volt, és ő elmagyarázta, hogy milyen nagy ember lesz, hogy Hollywood az övé lesz. És olyan emberekkel is barátkozott, akivel tanulhatott”

– tette hozzá.