promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A magyar-norvég kézimeccs tragikus hőse nem akármilyen família sarja, kevesen tudják ezt a válogatott sztárjáról

A magyar-norvég kézimeccs tragikus hőse nem akármilyen família sarja, kevesen tudják ezt a válogatott sztárjáról

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Drámai meccsen, az utolsó másodpercben szenvedett vereséget a magyar csapat.

A magyar férfi kézilabda válogatott roppant izgalmas mérkőzést játszott az igazi sztárcsapatnak számító norvégok ellen. Az egész meccsen erőn felüli teljesítményt nyújtottak, de az utolsó drámai 10 másodperc eldöntötte a győzelem sorsát: egy norvég hiba után Imre Bence szerezte meg a labdát, ám a támadását a norvég kapus hatalmas bravúrral hárította, és az ellentámadásból a norvégok gólt szereztek, ami győzelmet ért a skandináv válogatottnak.

Imre Bence neve egyre többet hallható a magyar kézilabda körökben, de kevesen tudják, hogy a fiatal tehetség két olyan sportlegendától származik, akik mindketten kiemelkedő eredményeket értek el pályafutásuk során. Imre Bence szülei, Imre Géza és Kökény Beatrix, nemcsak a sportban, hanem a magánéletükben is példamutató életet élnek.

Imre Géza, Bence édesapja, párbajtőrvívóként szerzett hírnevet magának. Több olimpiai és világbajnoki érem tulajdonosa, karrierjét a kitartás és a szorgalom jellemezte. Géza már fiatalon kitűnt tehetségével, és éveken át meghatározó alakja volt a magyar vívósportnak. Az évek során szerzett tapasztalatait nemcsak sportolóként, hanem edzőként is kamatoztatta, ezzel tovább erősítve a magyar vívósport hírnevét.

Kökény Beatrix, Bence édesanyja, szintén kiváló sportoló, akinek pályafutása kézilabdázóként íródott. Beatrix az 1990-es években volt a magyar női kézilabda-válogatott egyik meghatározó játékosa. Kivételes teljesítményével számos nemzetközi sikert ért el, többek között olimpiai ezüstérmet is szerzett. Beatrix nemcsak játékosként, hanem edzőként is sokat tett a sportág fejlődéséért, és a mai napig aktívan részt vesz a kézilabda életében.

Bence gyerekkora óta szülei sport iránti elkötelezettségéből és szenvedélyéből merített inspirációt. Mindkét szülője kiváló példát mutatott neki abban, hogy mi mindent lehet elérni kitartással és kemény munkával. Bence saját bevallása szerint a sport iránti szeretetét és a versenyszellemet otthonról hozta, és szülei támogatása nélkül valószínűleg nem jutott volna ilyen messzire a kézilabdában.

A család története a sport iránti elkötelezettség mellett kiváló példa arra is, hogy a szeretet és a támogatás mennyire fontos szerepet játszik a siker elérésében. Géza és Beatrix mindig is támogatták Bencét, függetlenül attól, hogy milyen irányba vitte az élet. Bence most azon dolgozik, hogy saját nevét is bevésse a magyar sporttörténelem aranykönyvébe, és ehhez minden adottsága megvan, amit a szüleitől kapott.

forrás: Eurosport