promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jézus olcsó kópiája volt egy római istennek? Kikerült egy név, amit az egész egyház titkolni akart

Jézus olcsó kópiája volt egy római istennek? Kikerült egy név, amit az egész egyház titkolni akart

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

A templomokban ezt a nevet ki sem lehet ejteni.

Lehetséges, hogy Jézus soha nem is létezett? Úgy tűnik, hogy igen sok jel arra mutat, hogy Jézust csupán az egyház alkotta meg, hogy később ezen történet segítségével világhatalmat szerezzen és befolyásolja az embereket. De miért is történhetett ez?

A rómaiak egyik kiemelten tisztelt főistene Mythras volt, aki 600 évvel Jézus előtt élt. Őt, mint perzsa nap- vagy fényistent, a Római Birodalomban is tisztelték, és tulajdonságai meglepően hasonlóak Jézuséhoz. Mythras december 25-én, egy szűztől született. Bölcsességéről, igazságáról és hitéért tisztelték, és Megváltónak nevezték. Szent napja vasárnapra esett, ami az Isten napja volt, és tizenkét kísérője volt, akárcsak Jézusnak. Mythras is csodákat tett: betegeket gyógyított, a vízen járt, sőt, még repülni is tudott. Halála után eltemették, de három nap múlva feltámadt, és ezt az eseményt minden évben megünnepelték.

Úgy tűnik, hogy a Biblia összeállítása során a Mithras-kultusz szolgált alapul, és ezt a vallást újabb legendákkal, valamint esetleg valóban megtörtént eseményekkel egészítették ki, Jézust pedig, mint a Megváltót, az Újszövetség központi alakjává tették. A Mithras-kultuszban szintén voltak misék, úrvacsorák, üdvösséget hozó keresztelések és hét szentség. Sőt, a Vatikán épülete épp egy Mithras barlangtemplom fölött helyezkedik el! A Mithras-vallás legmagasabb rangú tisztségviselője a páter volt, amelyből a mai pápa tisztsége ered, és a püspöki süveget is Mitrának nevezik.

[[vid2]]

Ezek után joggal merül fel a kérdés: milyen alapon gyakorolnak ezek az emberek hatalmat a világ felett? Milyen jogon végeztek ki több millió embert egy olyan személy nevében, aki talán soha nem is létezett? A legfontosabb iratokat és könyveket, amelyek az emberiség eredetére vonatkoztak, eltávolították a Bibliából vagy átírták, és helyettük létrehozták ezt a Jézus nevű történetet. De milyen jogon tették mindezt? Azért, hogy az emberiség soha ne fedezze fel valódi eredetét? A válasz ott rejlik, amit magunk előtt látunk...

[[vid]]