promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 "Hallod, te meg fogsz halni!" - Így ordított egy sofőr a Wolt futár után, ezen a videón szörnyülködik most a fél ország
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vírusként terjed a felvétel, az életveszélyes manőver mindenkit elborzaszt.

A budapesti közlekedést néha egy dzsungelhez szokták hasonlítani, aminek van alapja, mivel a városban közlekedők gyakran egészen elképesztő dolgokat művelnek, mintha a vadonban élnének. Nem csak az autósok, hanem a motorral, elektromos rollerrel vagy biciklivel közlekedő civilek is, akik gyakran szanaszét hagyják a járműveiket, vagy éppen fittyet hánynak minden létező szabályra.

A bérelhető rollerek különösen sok bosszúságot okoznak, nem csak nálunk, hanem a világ más nagyvárosaiban is. Van ahol be is tiltották a használatukat, máshol szigorúbb feltételekhez kötötték, sok helyen változtatni kellett a kreszen. A nagy roller-helyzetről itt írtunk korábban:

A bénázó sofőrökről is enciklopédiákat lehetne írni, pár hónappal ezelőtt például Erzsébetvárosban kapták lencsevégre azt a sofőrt, akinél komolyan felmerült a kérdés, hogy talán egy másik bolygóról látogatott ide, olyan szinten nem volt tisztában a közlekedési szabályokkal és a táblák jelentésével. Erről szóló cikkünket itt olvashatjátok, benne a a videóval, amiről nem könnyű eldönteni, hogy nevessen az ember, vagy inkább szörnyülködjön.

Most egy hasonló felvétel kezdett el vírusként terjedni a magyar TikTok-on. A koronavírus éveiben elképesztően elszaporodtak, illetve népszerűvé váltak az ételkiszállító szolgáltatások, különösen a Wolt és a Foodora (korábban FoodPanda, még korábban NetPincér). A vírust sokan szinte el is felejtettük, ahogy eltűntek amkorlátozások, az ételfutárok azonban velünk maradtak.

Ma is rengetegen állnak futárnak, viszont van akinek érdemes lenne elgondolkodnia a pályaváltáson, mert egyszerűen olyan szinten nincs tisztában a közlekedési szabályokkal. Az említett Wolt futárt egy magyar furgonos vette videóra a Kerepesi úton, a városközpont felé vezető oldalon, amint épp feltartja a forgalmat.

A felvételen jól hallható, hogy többen is dudálnak, végül a biciklis gondolt egyet, és megfordult a záróvonalon -fékezésre kényszerítve ezzel a szembejövő autósokat. Ekkor hangzik el az ominózus mondat a sofőr részéről

"Hallod, te meg fogsz halni, állj félre azzal a biciklivel!"

A biciklis mentségére szóljon, hogy legalább bukósisak volt rajta, nem is akármilyen, mintha direkt számítana rá, hogy egyszer egy nagyobb baleset részesévé válik. Valószínű egyébként, hogy külföldi munkavállalóról van szó, ezért nem reagált semmit, illetve fordult meg lányos zavarában. A felvételt már majdnem 100 ezren kedvelték, és több mint 700 komment érkezett rá, pedig csak alig két napja került fel.

"Volt idő, mikor az ilyen hülyéket megették a ragadozó állatok és nem voltak láb alatt. De jött a civilizáció és bukdácsolunk bennük."

"Egyszer Wolt hol nem volt Wolt egyszer egy futár."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás