promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tombol a pécsi buszbotrány: megszólalt az elektromos rolleres utas, akit a sofőr leszállásra akart kényszeríteni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megszólalt az elektromos rollerrel utazó férfi, aki miatt botrány tört ki az egyik pécsi buszon.

Rohamosan terjed az interneten az a videó, amit az egyik pécsi autóbuszon rögzített az egyik utas. A felvételen jól látszik, hogy a zsúfolt jármű áll egy helyben, és az utasok dühösen vitatkoznak egy elektromos rolleres férfival, aki a sofőr többszöri felszólítása ellenére sem akart leszállni.

A sofőr azzal indokolta a felszólítását, hogy a busz nagyon tele volt, az utasok nem fértek volna el rendesen az elektromos roller miatt, illetve egy ilyen jármű szerinte tűzveszélyes. A felvételen jól hallatszik egy ingerült női hang - vélhetően a videó készítője -, aki a férfi szemére veti, hogy ő sem hozhatta fel a buszra a gyereke műanyag kismotorját, pedig az csak egy játék.

Te vittél már rollert buszon Ebből most nagy balhé lett, fél órát állt a megállóban a -as busz, mert egy férfi rollerrel akart utazni, de a sofőr nem engedteRendőrt is kellett hívni

Posted by Pécs Aktuál on Saturday, January 13, 2024


Mind ez idáig nem lehetett tudni, mi lett a történet vége, ugyanis csak egy apró részlete került fel a közösségi médiára. Az emberek természetesen a látottak alapján ítélkeztek, nagyon sokan az elektromos rolleres utast hibáztatják a pécsi buszon kirobbant botrányért.

Azonban nemrég megszólalt a rolleres férfi is, aki elmesélte, mi történt azután, hogy a videó félbeszakadt. Mint kiderült, egyáltalán nem volt hibás, és nem szegett volna meg semmilyen szabályt, ha felvitte volna a rollert a buszra. A férfi beszámolóját változtatás nélkül közöljük:

„Én voltam az utas az elektromos rollerrel és arra gondoltam leírom a történet végét is, hogy mi lett belőle. Le volt merülve a rollerem ezért döntöttem úgy, hogy a megváltott bérletemmel buszra szállok vele, sajnos a buszsofőr ezt nem akarta megengedni. Mikor kiérkeztek a Rendőrség munkatársai kérdéseket tettek fel a 28Y buszjárat sofőrjének, hogy milyen indokkal zárnak ki engem az utazásból. A sofőr arra hivatkozott, hogy az elektromos roller tűz és robbanásveszélyes eszköz a benne található Lítiumion-akkumulátor-ok miatt. Persze ez érdekes indok egy elektromos meghajtású autóbuszon amiben szintén akkumulátorcellák vannak. A helyszínre érkező rendőrök kb 20 percig tárgyaltak velem és a buszsofőrrel miközben egyeztettek a TükeBusz Zrt. jogi osztályával is. Ezt követően a rendőrök megállapították, hogy a buszsofőr által közölt indokkal engem nem zárhatnak ki az utazásból, így ezt követően a buszsofőr kénytelen volt felengedni engem az autóbuszra és elszállított engem az úti célomig az elektromos rolleremmel együtt. Ha esetleg olvassa a bejegyzésem olyan személy aki az autóbuszon volt sajnálom, hogy a kialakult helyzet miatt kellemetlenség érte és később ért a helyszínre ahova az utóbusszal utazott. Ezúton is köszönöm a 2 helyszínre érkező rendőrnek, és a rendőrségnek azt, hogy objektíven vizsgálták meg a kialakult helyzetet, majd kiálltak mellettem és segítettek érvényesíteni az utazáshoz való jogomat a TükeBusz Zrt. buszsofőrjével szemben. Arra bíztatok mindenkit, hogy tartsuk be a ránk vonatkozó szabályokat és törvényeket, viszont ne hagyjuk, hogy mások elnyomják vagy korlátozzák jogainkat!”

Tehát nem csak a rendőrök, de a Tüke Busz jogásza is megerősítette, hogy az utasnak volt igaza, vagyis a sofőr ezúttal túlzásokba esett.

Az elektromos rolleresek nagyon nehéz helyzetben vannak. Tény, hogy sok szabálytalanságot elkövetnek az utakon, amik olykor súlyos balesetekhez is vezetnek, de az az igazság, hogy annyira gyorsan megjelentek a forgalomban ezek a játművek, hogy valójában senki sem tudja, merre és hogyan lehet velük közlekedni. A használók maguk sem néznek utána, hogyan szabad az elektromos rollerekkel közlekedni, lehet-e a járdán menni velük, vagy csak az úttest szélén szabad, ahogy a kerékpárokkal. Kell-e hozzájuk bukósisak, vagy sem, illetve lehet-e felvinni tömegközlekedési eszközökre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás