promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fotó készült a keresztre feszített Jézusról? A Vatikán ezt sohasem vallaná be

Fotó készült a keresztre feszített Jézusról? A Vatikán ezt sohasem vallaná be

Borítókép:  Profimedia (képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions

Hogyan készíthetett valaki fényképet egy két évezreddel ezelőtti eseményről, amikor a fotográfia csupán 19. századi találmány? Természetesen időgép segítségével – még ha ez elsőre őrülten is hangzik.

Kereken 30 éve hunyt el Pellegrino Ernetti olasz katolikus pap. Klasszikus egyházi karriert futott be, már 16 esztendősen a bencés rend tagjává vált, idősebb korában pedig Velence leghíresebb ördögűzője lett.

Úgy hírlett róla, hogy nemcsak a Sátánnal tudott megküzdeni, hanem megépített egy időgépet is, amelyet Chronovisor néven emlegetnek. Állítólag fotót tudott készíteni a keresztre feszített Jézusról, és az ókori Róma különböző nevezetes helyszíneiről. Ha egy így is volt, a Vatikán sohasem fogja a közvélemény orrára kötni.

A fantasztikus történés híre valahogyan kiszivárgott a pápai államból, és az sem meglepő, hogy rögtön utána megérkezett annak cáfolata is. Kiderült, hogy a szóban forgó, „eredeti” Krisztus-kép valójában egy képeslapról származik, amely egy Collevalenza nevű kisvárosban készült a Santuario dell'Amore Misericordioso kegyhely népszerűsítésére.

Mindezzel együtt a Chronovisor létezésében sokan hisznek, már csak azért is, mert régi vágya az emberiségnek, hogy utazzon az időben, és ezáltal megismerje a múltat vagy a jövőt. A Vissza a jövőbe filmtrilógia nem véletlenül népszerű mind a mai napig.

Pellegrino Ernetti az időgépet állítólag az 1960-as évek legelején alkotta meg, mégpedig tekintélyes olasz fizikusok, matematikusok és mérnökök csoportjával együtt. A katolikus pap szerint a Chronovisor a múlt eseményeit tudta a szemünk elé tárni, valahogy úgy, mint egy televízió. Holografikus képet közvetített, amelyet forgatni is lehetett, vagyis különféle aspektusokból megszemlélni.

Az időgép létrejöttét az tette lehetővé, hogy a múltbéli események egyfajta „rezgések” formájában itt maradnak közöttünk, csupán be kell fogni őket. A Chronovisort az 1970-es években állítólag Francois Brune atya is megvizsgálta, majd könyvet írt róla mint a Vatikán új rejtélyéről.

Nemcsak Krisztus korába tekintettek vele vissza, hanem végighallgatták Bonaparte Napóleonnak a hadseregéhez intézett egyik beszédét, meglesték a harmincéves háborúnak véget vető vesztfáliai béke dokumentumának aláírását, Salamon templomának jeruzsálemi felépítését, és még a költő-filozófus Dante életébe is be tudtak pillantani. Persze, annak sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy mindez csupán egy jól kitalált és széles körben elterjesztett vatikáni kacsa.

A Chronovisorról és működéséről bővebben itt: