promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A legjobb barátnőm kölcsönadta a kézzel írt receptkönyvét: a 69. oldalon talált írástól az egész életem menthetetlenül tönkrement

A legjobb barátnőm kölcsönadta a kézzel írt receptkönyvét: a 69. oldalon talált írástól az egész életem menthetetlenül tönkrement

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc

Szerettem volna néhány új ételt megtanulni, helyette a megcsalás receptjét találtam a könyvben.

Marianna meg szerette volna lepni a párját azzal, hogy néhány új fogást próbál ki a konyhában. El is kérte a legjobb barátnője receptkönyvét, ami tele volt kézzel írt finomságok hozzávalóival. Az irományt lapozgatva azonban egyszer csak meglátott valamit, ami az egész életét megváltoztatta. Most az ő történetét olvashatjátok:

Kedves csalódott, pórul járt szerelmesek. Pár hete még nem gondoltam, hogy én is közétek fogok tartozi, de úgy tűnik, hogy az élet zt a sorsot szánta nekem. 5 éve vagyok együtt a párommal, a kapcsolatunk jó, izgalmas, igyekszünk extra programokat szervezni, hogy megmaradjon a tűz és a hálószobaajtót is gyakran magunkra csukjuk. Az elmúlt hetekben folyamatosan elemezgettem, találgattam, hogy mi lehetett a gond, mi hiányzott, de azt hiszem egy dolgot nem tudtam neki megadni, amire vágyott: az újdonság varázsára.

Nem vagyok egy nagy konyhatündér, ellenben ő imád enni, én pedig imádom (vagyis imádtam őt), így a kedvéért elkezdtem megtanulni néhány receptet. Ha látott valamit, ami tetszett neki, akkor elkészítettem. Nagyjából egy éve munkahelyet váltottam és az új helyen összebarátkoztam egy lánnyal, akivel nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. Bemutattam a páromnak és örömmel konstatáltam, hogy szimpatikusak egymásnak. Ezen idő tájt a pasim kért tőlem egy fogást, furcsa volt, mert egészen addig nem érdeklődött a tengeri herkentyűk iránt, sosem rendelt ilyet étterembe és elég speciális, sok összetevős recept volt. Amikor rákérdeztem, akkor mondta, hogy mindig is ez volt a kedvenc étele, csak eddig nem mondta, mert félt, hogy túl bonyolultak találom. Azután gyakran el kellett készítenem, de azt láttam rajta, hogy mindig húzza a száját, hogy valami hiányzik, valami nem olyan.

Egyszer aztán miközben az újdonsült munkahelyi barátnőmmel beszélgettem, felajánlotta, hogy odaadja a kézzel írt receptkönyvét, amiben számtalan recept van, én pedig boldogan elfogadtam ezt, egyikünk sem gondolta, hogy a kedvesnek szánt gesztussal a lebukását adja a kezembe. Mikor hazavittem a nagy becsben tartott kiskönyvet és lapozgatni kezdtem, akkor rengeteg jó ötletet találtam benne, alig vártam, hogy kísérletezzek, ezzel is örömet szerezve a páromnak, míg nem eljutottam a könyv 69. oldalához.

Itt pedig ez a cím szerepelt: A vágy tengeri tálja. Olvasni kezdtem és földbe gyökerezett a lábam: ezt akarja velem állandóan megfőzetni a pasim, ez az a recept, amibe mindannyiszor beletört a bicskám. A receptet végigolvasva két dolog vált világossá: rosszul mondta el a hozzávalókat ezért nem sikerült az étel és hogy a barátnőm a tudtomon kívül főzött és együtt vacsorázott a párommal. Elöntött a méreg és a düh, azonnal szembesíteni akartam. Ez néhány óra múlva meg is történt, amikor hazaért a munkából. A bizonyítékom megcáfolhatatlan volt és ő sem tagadta: elmondta, hogy egy sokkal háziasabb nőt keres és bármennyire igyekszem a szexi fehérneműkkel, meg ilyen olyan pajzán dolgokkal, ő másféle nőt keres. Így végül hiába engem csaltak meg, ő mondta ki, hogy legyen vége. A barátnőmnek küldtem egy videót, amiben a receptkönyvet egy serpenyőbe felgyújtom és elégetem és annyit mondtam, hogy legyen boldog a pasimmal, meg fulladjanak bele a tengeri tálba. Majd letiltottam. A pasim még aznap elköltözött és ahogy megtippeltem, össze is jöttek. A lány másnap már nem ment be dolgozni, felmondott, de ahogy ismerősömtől hallom most közös vendéglő kinyitásában gondolkoznak.

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.