promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva pálfordulás az időjárásban, megismétlődnek a korábbi évek keserű tapasztalatai? - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik bekövetkezik az, amitől sokan tartottak februárban - ilyen lesz az idő, erre kell készülni.

Ma hajnalban már elért minket a fagy, a hét közepén 6-8 fokkal esik vissza a hőmérséklet, köszönhetően egy skandinávia felől érkező anticiklonnak. Ezt azonban érdemes a helyiértékén kezelni, ugyanis ez fogja jelenteni a sok évi átlaggal megegyező időjárást.

A rendkívül tavaszias február, és a március enyhe első napjai után mégis sokan úgy érezhetik, hogy már megint az történik, ami az elmúlt években többször is megfigyelhet volt már, miszerint a március egyszerűen hidegebb, mint a február. Visszatértek a fagyok, és bár havazásról egyelőre még nem beszélhetünk, a korábbi években többször is előfordult, hogy tavasszal esett a hó hazánkban -február helyett.

Milyen időjárásra kell számítani a következő napokban?

A HungaroMET előrejelzése szerint szerdán a pára és ködfoltok eloszlását követően általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Bizonyos területeken azonban időszakosan összefoghatnak a felhők, és helyenként előfordulhat záporeső, alacsony esélyű zivatarokkal.

Az északi és északkeleti szél megélénkül a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon, és helyenként erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 11 és 17 fok között lesz, míg késő estére a levegő hőmérséklete 2 és 8 fok között hűl le.

A késő esti, hajnali órákban általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Helyenként a levegő párássá válik, és foltokban köd is képződhet. Elszórtan előfordulhat eső és záporeső. Az északi és északkeleti szelet főként az északkeleti megyékben és a Nyugat-Dunántúlon kísérik élénk lökések. Az éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +5 fok között várható, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Csütörtökön közepesen vagy erősen felhős időre kell készülni a meterológusok jelentése szerint, melyhez változó mennyiségű napsütés is társulhat. Elszórt záporok előfordulhatnak. Sok helyen megélénkül, néhol pedig megerősödik az északi és északkeleti szél. Délután várhatóan 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken derült vagy gomolyfelhős, napos idő a legvalószínűbb. A legtöbb helyen nem várható csapadék, délen azonban néhány zápor sem kizárt. Helyenként megélénkül az északkeleti, majd a délkeleti szél.

Hajnalban általában -5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de néhol ennél hidegebb lehet, míg délkeleten a legkisebb a fagy esélye. Kora délután pedig 8 és 13 fok között várható a hőmérséklet.

Az HungaroMET legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás