promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szélsőséges időjárás, helyet cserélt idén a február és a március? Részletes időjárás-előrejelzésünkből rögtön kiderül
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A száraz és meleg február után a hétvége  első fele sokkal csapadékosabban alakult, de mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk a következő napokban.​

Ironikus, de a tél vége kifejezetten tavaszias, meleg idővel telt, sok napsütéssel és kevés csapadékkal - még a legmelegebb márciusok közé is befért volna a február, az idei a 7. lenne a legmelegebb első tavaszi hónapok között - ám alig érkezett meg a naptár szerinti tavasz, az időjárás máris  kicsit megváltozott, és sokkal szeszélyesebbé vált a hétvégén, sűrű elsőfelhőkkel, csapadékkal. Februárban csupán a sok éves átlag fele, 18,8 miliméter hullt le.

Az okklúziós front azonban már el is vonult, és a vasárnap korai óráiban egy újabb ciklon érkezett hazánk területére, ami szárazabb levegőt hoz, így ma sok helyen ismét kisüthet a nap, és továbbra is az átlagos hőmérséklet fölötti értékeket mutathat a hőmérő.

Milyen időjárásra kell készülni tehát a továbbiakban?

Vasárnap az előrejelzések szerint a látási viszonyok széles körben javulnak, és főként közepesen vagy enyhén felhős idő várható sok napsütéssel. Az Északi-középhegységben hosszabb ideig borult, párás idő várható, ahol előfordulhat szitálás vagy esetleg kisebb eső.

Más területeken legfeljebb csak gyenge záporok alakulhatnak ki. A Dunántúlon nagy területen élénk, néhol erős déli vagy délkeleti szél kísérheti az időjárást. A délutáni hőmérséklet általában 13 és 20 fok között alakul, de a tartósan borult, ködös területeken kissé hűvösebb is lehet. Késő este várhatóan 6-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Este várhatóan csökken a felhőzet, és a legtöbb helyen derült vagy enyhén felhős lesz az ég. Az északkeleti területeken továbbra is lehetnek felhősebb részek, ahol kisebb eső vagy zápor előfordulhat, másutt viszont nem várható csapadék. Hajnalban délnyugat felől fátyolfelhőzet érkezik. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de a Dél-Alföldön és a Kisalföldön időnként élénk széllökések is lehetnek délkeleti irányból. Az éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul.

Hétfőn a HungaroMet jelentése szerint várhatóan a ködfoltok eltűnését követően főként gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Jelentős csapadék nem valószínű. A délkeleti és keleti szél időnként megélénkülhet. Az éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, míg a nappali maximumok 13 és 19 fok között várhatóak.

Az HungaroMET legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás