promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jönnek a fagyok: már mínusz fokokra kell készülni ezen a héten is

Jönnek a fagyok: már mínusz fokokra kell készülni ezen a héten is

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Készüljünk, mert már nagyon hideg lesz a reggeli órákban.

Keddre virradóra egy gyenge hidegfront érte el hazánkat, ami elsősorban az ország észak-keleti részén lesz hatással időjárásunkra, de ott is csak gyenge csapadékra kell számítani. Eső a többi országrészben nem várható, de a szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A hőmérséklet az ilyenkor átlagosnak megfelelően alakul majd a héten, de azért már nagyon hideg reggelekre kell készülni, megjelennek a hajnali fagyok, és -2 fokig is lehűlhet a levegő.

Ugyanakkor Európa dél-nyugati részét szaharai jellegű por éri el a napokban, ami a hét közepéig még biztos elkerüli Magyarországot, ám a későbbi útvonala bizonytalan.

A keddi hidegfront amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan tovább is vonul, és nyugodt időre kell számítani a hét további részében. Erre a napra - sőt, ez idáig egész hétre - nem adtak ki időjárási veszélyjelzést, ami azt jelenti, hogy alkalmazott kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény egy darabig nem várható.

Keddi időjárás

A mai napon főként hazánk északi és keleti felében indul erősen felhősen vagy borultan a nap, és még elszórtan - de egyre kevesebb helyen - előfordulhat eső, záporeső. Napközben e tájakon nagyrészt szakadozik, csökken a felhőzet, de néhol maradhatnak tartósan felhős körzetek. Összességében a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább többórás napsütésre van kilátás.

Az északnyugatira, északira forduló szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként meg is erősödik, majd délután mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 14 és 21 fok között alakul, de a legtovább felhős északkeleti körzetekben ennél hűvösebb lehet. Késő estére 3 és 13 fok közé hűl le a levegő.