promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos okok miatt késhet a Wizz Air Budapestre tartó gépe, közel 24 órát várhatnak az utasok a landolásra

Súlyos okok miatt késhet a Wizz Air Budapestre tartó gépe, közel 24 órát várhatnak az utasok a landolásra

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Hivatalos válasz eddig még nem érkezett, az utasok már a szállásuk miatt is aggódhatnak.

Újabb magyarországi érintettségű diszkont légitársaság járata kapcsán történtek bonyodalmak, ezúttal a WizzAir Dubajból Budapestre tartó gépe nem érkezett meg időben a magyar fővárosba, ami azt illeti, fel sem szállt az emírségekből.

A járatnak csütörtök hajnali 1:20-kor kellett volna landolnia Budapesten, ám az utasok már szerdán este értesültek róla, hogy minimum órákat késik a gép, amit végül aztán töröltek, így teljesen bizonytalanná vált az indulás időpontja.

Mint azt az Indexnek egy utas megírta, az éjszakai szállásukról gondoskodtak, az Intercontinental hotelből azonban csak a reggeli órákig maradhattak az érintettek. Jelen állás szerint pedig az is egy lehetséges forgatókönyv, hogy csak este 9-re érkezik meg Budapestre a járat.

Súlyos okok miatt késhet

Egyelőre a WizzAir még nem reagált a késés okaira, ám minden bizonnyal a Közel-Keleten zajló háborús helyzet miatt útvonalat kellett módosítania egyes járatoknak, ami több légitársaságnál is jelentős bonyodalmakat okozott.

Nem a dubaji volt az egyetlen járat, ami magyar érdekeltségű, ugyanis egy Budapestről Dohába tartó repülőgépet is átirányítottak, amely a Földközi-tenger felett repült, ám a török légtérben végül visszafordult és úgy haladt tovább Egyiptom felé.

Nem minden járatnál volt ugyanakkor ilyen egyszerű a helyzet megoldása, három Emirates gép szintén Törökország felett fordult vissza, és végül Budapesten kellett leszállniuk. A több mint 1200 utas Dublinból, Düsseldorfból, valamint Prágából indultak volna Dubajba.

Mindeközben több légitársaság is arra kényszerült, hogy leállítsa Izraelbe induló járatait, amit a térségben zajló konfliktusok kiszélesedésével magyaráztak. Emiatt vélhetően a következő időszakban is hasonló problémák lehetnek a légiközlekedésben, járatkimaradásokra, jelentős késésekre számíthatnak az utasok.

Az iráni rakétatámadások következtében Izrael egy időre lezárta a légterét, melynek következtében több tucatnyi járat útvonalát kellett módosítani. A légitársaságok ezt követően kerülni kezdték az érintett légtereket, habár a Flightradar24 szerint jelenleg már közlekednek a térségben repülők, újabb bombázások veszélye esetén minden bizonnyal ismét kerülőre kényszerülnek majd. Nem ez az egyetlen nehezítő tényező a légitársaságok számára, ugyanis az ukrajnai légtér továbbra is le van zárva, a háború végéig pedig vélhetően nem is fog változni a helyzet.