promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb Ryanair botrány, reagált a magyarok felháborító ügyére a légitársaság

Újabb Ryanair botrány, reagált a magyarok felháborító ügyére a légitársaság

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

A magyar pár perre vitte az ügyet, ami miatt milliókat buktak és lemaradtak a nyaralásukról.

Mint ahogy arról korábban írtunk, megdöbbentő eset történt egy magyar párral, akik barátaikkal közösen Rodoszra szerettek volna utazni, ám a nyaralásuk végül elmaradt, ugyanis leszállították őket a repülőgépükről.

Beszámolójuk szerint egy földi utaskísérő ittasnak vélte őket, ám mikor már úgy tűnt, hogy végre megoldódik a kellemetlen incidens, rendőrök jelentek meg, akik letessékelték őket a buszról, amely már a repülőhöz vitte volna az utasokat. Ezt követően az is kiderült, hogy biztosan lemaradnak a járatról, ami Görögországba vitte volna őket.

„Több órát töltöttünk a váróteremben, túlestünk a drog és alkoholteszten, amely kimutatta, hogy teljesen tiszták vagyunk. A gép közben elment, a rendőrök széttárták a karjukat, a földi utaskísérő, aki egyébként arra hivatkozott, hogy a kapitány nem enged minket felszállni, eltűnt. Kész szerencse, hogy a csomagjainkat legalább visszaadták és nem vitték el Görögországba”

– írták.

Válaszolt a légitársaság

Hozzátették, hogy a megaláztatás mellett kétmillió forintjuk bánta az esetet, és a Ryanair tiltólistájára is automatikusan felkerültek, mindezt azonban nem hajlandóak elfogadni és pert indítanak a légitársaság ellen, a földi utaskísérő ellen pedig feljelentették rágalmazásért. Mint arról beszámoltak, az ügyvédjük ezzel kapcsolatosan már meg is tette a szükséges jogi lépéseket.

A Blikk az ügy kapcsán a légitársaság sajtóosztályánál érdeklődött, melytől az alábbi választ kapták:

„az utasok a repülőjegy megvásárlásával elfogadják az általános szerződési feltételeket is, amelyek közt szerepel, hogy a légitársaság megtagadhatja a beszállást akkor, ha úgy ítélik meg, hogy azt utas veszélyt jelent önmagára, a többi utasra, avagy a személyzetre.”

Mint azt a Ryanair weboldalán írják, abban az esetben, ha megtagadják az utazást, vagy leszállítják az utast a repülőgépről,

 „törölhetjük jegyének fel nem használt részét és visszatéríthetjük Önnek a jegy fel nem használt részének árát. Semmilyen veszteségért, kárért, halálesetért vagy fizikai sérülésért nem vállalunk felelősséget, ha ilyen körülmények fennállása esetén megtagadjuk az Ön vagy az Ön poggyászának szállítását”

– fogalmaztak.

A botrányos esetnek minden bizonnyal még lesz folytatása, így az is kiderülhet, hogy a jog szerint kinek volt igaza és számíthat-e kártérítésre a pár, akiknek meghiúsult a nyaralása és megalázva érezték magukat.