promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Két magyart nem engedtek fel egy Ryanair gépre, pedig nem tettek semmit, perre viszik az ügyet

Két magyart nem engedtek fel egy Ryanair gépre, pedig nem tettek semmit, perre viszik az ügyet

Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

A magyar párt ittasnak vélték, pedig negatív lett a szonda eredménye, felkerültek a Ryanair tiltólistájára és bukták a nyaralást is.

Alig egy napja írtunk arról, hogy a Ryanair hibájából egy kisgyermekes magyar család került meglehetősen kellemetlen helyzetbe, egy apartmanban ragadtak mindenféle információ nélkül és még a babakocsijukat sem kapták meg. 

Ma egy másik magyar pár kálváriája került nyilvánosságra, akiket azzal vádolt meg az egyik légiutas kísérő, hogy ittas állapotban akartak repülőre ülni és mire kiderült, hogy szó sincs erről, a gép felszállt nélkülük.

Amikor online felületen jegyet váltunk egy repülőre, ki kell pipálni a kis négyzetet, amivel elfogadjuk a légitársaság irányelveit és feltételeit. Ebben benne van az is, hogy a légitársaság megtagadhatja a beszállást, ha úgy ítélik meg, hogy azt utas veszélyt jelent önmagára, a többi utasra, avagy a személyzetre. Ez egy igen tág értelmezés, a gyakorlatban azt jelenti, hogy bárkit visszafordíthatnak a géptől, az utasnak kell bizonyítania, hogy semmiféle veszélyt nem jelentene.

A Ryanair két magyar utasa perre viszi az ügyet

A Blikknek megszólaló Kinga és István a barátaikkal indultak nyaralni Rodoszra, de nem engedték fel őket a gépre, rájuk fogták, hogy ittasak. A magyar pár úgy érzi, a földi utaskísérők megalázták őket, az alkoholszonda és a drogteszt is negatív eredményt mutatott, mégis tiltólistára kerültek a Ryanairnél.

A letiltott utasoknak kora hajnalban kellett a reptérre érniük, hogy időben becsekkoljanak.

„Vártunk a jegyellenőrzésre, Pisti és a barátunk bementek a mosdóba, aztán egyszer csak hallom, hogy a földi utaskísérő hölgy meglehetősen udvariatlanul odaszólt, hogy jó lenne, ha sietnénk! Udvariasan mondtam neki, hogy mindjárt, csak a párjaink a mosdóban vannak. Gyanítom, ezen húzhatta fel magát, mert amikor odaadtuk neki a jegyünket, szinte ránk rivallt, hogy alkoholszagot érez, álljunk félre, így nem szállhatunk fel a gépre. Csak halkan jegyzem meg, hogy nincs semmiféle tiltó rendelet arról, hogy egy repülésre készülő utas ne igyon szeszes italt. Mi viszont semmit sem ittunk.”

– nyilatkozta a hölgy, majd hozzátette, hogy ez még csak a kezdet volt.  

Az utasok, a magyar párral együtt felszállhattak a buszra, amely a repülőhöz vitte őket, de a jármű nem indult el, Kinga és István azt mondták:

Ehelyett néhány perc múlva megérkezett négy egyenruhás rendőr, akik köszönés nélkül letessékeltek bennünket a járműről.”

A két utast visszakísértek a terminálba, és közölték velük, hogy nem mennek nyaralni. Órákig várakoztatták őket, mire kész lett a negatív alkohol- és drogteszt, a gép már rég elment, és a földi utaskísérő is távozott. 

Megaláztak, buktunk kétmillió forintot, lemaradtunk a nyaralásunkról, továbbá azonnal felkerültünk a Ryanair tiltólistájára. Ezt nem hagyjuk annyiban. A minősíthetetlenül viselkedő kis hölgyet feljelentjük rágalmazásért, becsületsértésért, bepereljük a Ryanairt, a Celebit, azt a céget, amelynek az alkalmazottja megakadályozta az utazásunkat. Az ügyvédünk már megtette a szükséges lépéseket”

– tették hozzá a kártérítést követelő magyarok.