promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
88 milliót adtak egy használt ruháért egy aukción, most mégis mindenki a győztesre irigykedik
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy igazán ikonikus ruha talált új gazdára, de nem kevés pénzért.

Vannak olyan filmes relikviák, amik rendesen megmozgatják a rajongókat, hiszen már-már történelmi jelentőséggel bírnak, fontos elemei a hollywoodi álomgyár működésének. Rendszeresen lehet licitálni rájuk különböző aukciókon, de általában rendesen a zsebükbe kell nyúlniuk az érdeklődőknek, hogy az övék lehessenek az áhított tárgyak – most is elképesztően sok pénzért kelt el egy ikonikus darab.

John Travolta minden idők egyik legnagyobb filmsztárja, olyan alkotásokkal hódította meg a közönséget az utóbbi évtizedekben, mint például a Grease, Ponyvaregény, Ál/Arc, Nicsak, ki beszél! vagy a Szombat esti láz, ami annak idején szinte időkapszulába foglalta a diszkóforradalmat – sőt, gyakorlatilag a színész karrierjét is ez robbantotta be még 1977-ben, igazi klasszikusról van szó.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy a minap 260 ezer dollárt, vagyis körülbelül 88,6 millió forintot adott valaki egy aukción azért a ruháért, amit John Travolta viselt a Szombat esti láz című filmben Tony Manero-ként – a szett annyira ikonikus, hogy azóta is egyet jelent a diszkóval, hatalmas jelentőséggel bír, és ezt ez a hatalmas összeg is tökéletesen bizonyítja.

A szakértők elvileg 100-200 ezer dollárra becsülték a ruhát, szóval jóval nagyobb érdeklődést váltott ki az emberekből, mint azt gondolták, bár arra számítani lehetett, hogy gond nélkül új gazdára fog találni a relikvia, hiszen bárki is birtokolja ezt, arra sokan irigykednek.

Itt lehet megtekinteni róla pár képet, illetve megnézhetjük azt is, hogyan is festett annak idején John Travolta ezekben a ruhadarabokban a Szombat esti láz című nagy sikerű filmben:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás