promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Schwarzenegger végzett a Terminátorral, de végre olyan folytatást kapott a történet, ami méltó a nagy elődökhöz

Schwarzenegger végzett a Terminátorral, de végre olyan folytatást kapott a történet, ami méltó a nagy elődökhöz

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Itt volt már az ideje, a korábbi filmek közül több is közutálatnak örvendett.

Bátor ember az, aki hozzá mer nyúlni a Terminátorhoz, és van is félnivalója, hiszen a rajongók szigorúak, és mindent az első két részhez hasonlítanak, amit – valljuk be – eddig nem sikerült felülmúlnia egyik próbálkozásnak sem.

A harmadik rész a kiöregedő Arnold Schwarzeneggerrel önmaga paródiája volt, míg a negyedik egy teljesen más történetszálat vett elő, ami akciófilmként megállta a helyét, de a Terminátor névhez nem ért fel. Aztán hat évre rá jött az időhurkos, papizós öreg-Terminátoros epizód, ami ugyan hangulatában rendben volt, de nem sikerült túl izgalmasra. A hatodik részre Linda Hamiltont is előhúzták és a John Connoros szálat is elvarrták (meglehetősen erős módon), de hiába tervezett utána még két részt a Disney, akkora bukta lett, hogy inkább jegelték.

Schwarzenegger végzett

Így aztán itt vagyunk 5 éve Terminátor film nélkül, Arnold Schwarzenegger pedig ki is jelentette, hogy számára itt a vége. James Cameron szerint is merőben másfelé fog majd haladni a történet, de azt még egyelőre nem tudjuk, hogy merre, és hogy mikor kerül erre sor.

A jó hír az, hogy a saga önjáró üzemmódba kapcsolt és már nem kell ahhoz nagy filmstúdiónak lenni, hogy valami maradandót alkossanak, a Production I.G pedig Mattson Tomlinnal az élen egy igazán ütős anime-sorozattal jelezte, hogy a Terminátor továbbra is halhatalan.

A Terminator Zero úgy gyúrja össze a mai kor aggályait, mint a mesterséges intelligenciát és a robotika előtérbe kerülését, hogy megtartja a klasszikus mozzanatokat is, melyek nélkül nincs Terminátor. Kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy emlékezetes részleteket emeljenek át a filmekből – ilyen az időutazás mikéntje, a kamionos-motoros üldözős jelenet, vagy a gépek hangváltoztató képessége.

Aki nem annyira animés, annak sem kell tartania a műfajtól, hiszen nincs túltolva semmi, a történetszálak világosak és a végén válaszokat kapunk, mindezt úgy, hogy lehetőséget hagynak a folytatásra. A feszültség és a sötét hangulat garantált, összecsap a jó és a rossz, társadalmi és morális kérdéseket boncolgatva, erős csavarokkal tarkítva az amúgy is izgalmas részeket.

A nézők pedig ezt szeretik igazán, a Terminator Zero az IMDB-n jelenleg 7 csillagon áll, a Rotten Tomatoes kritikusai 86 százalékot szavaztak neki, alighanem ezt bármelyik Terminátor-film esetében aláírták volna a készítők.