promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Majdnem véget ért a világ, annyira gyorsan futott a Terminátor 2 vérfagyasztó főgonosza
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamar véget ért volna a legendás epizód, ha a T-1000-es elkapja John Connort.

Vitathatatlanul Arnold Schwarzenegger a Terminátor-széria főhőse, aki még a legutóbbi – sikeresnek éppenséggel nem mondható -, Sötét végzetben is főszerepet kapott. Nem ő volt azonban az egyetlen, aki nagyon megmaradt a rajongók emlékezetében.

A második részt soha nem sikerült felülmúlni, ami nem is csoda, hiszen a film sztorija, látványvilága és hangulata is parádés volt, a szereposztást pedig tökéletesen eltalálták. Ha a 90-es évek sci-fijeiről beszélünk, megkerülhetetlen a T2, a jó és a rossz harca pedig annak ellenére is izgalmas, hogy álmunkból felkelve is tudjuk történet befejezését.

James Cameron és William Wisher Jr. forgatókönyve egészen hibátlan volt, azonban ha a félelmetes folyékony fém formájában megtestesülő T-1000-esen múlik, John Connornak esélye sem lett volna megmentenie később a világot.

Erről a legendás gonosz főhőst megtestesítő Robert Patrick is gondoskodott, hiszen az első nagy menekülős jelenetben, a plázából kirohanó, majd krosszmotorjára pattanó Edward Furlong bizony könnyedén a Terminátor higanykarmai közé kerülhetett volna.

Robert Patrick ugyanis olyan gyorsan futott utána, hogy még egyszer fel kellett venni a jelenetet, különben elkapta volna a menekülő fiút, és hamar véget ért volna a T2 legfontosabb vonala. Patrick gyorsasága nem volt véletlen, a Bowling Green State University diákjaként atletizált és amerikai focizott is, robbanékonyságát pedig később is megőrizte.

Azonban még így is rengeteget kellet edzenie, hogy a sprintelések során csak az orrán vegye a levegőt. Ettől volt igazán félelmetes, „nem emberi” a futása, tökéletesen hozva a gyilkos robotot. Végül az a megoldás született, hogy szándékosan lassabban futott, így John Connornak végül sikerült meglógnia a Termintátor elől. Egészen a Sötét végzetig…

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás