promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Úgy elcsúfították Schwarzeneggert, hogy a felrobbanó fején meg sem lepődtünk, az egyik legbizarrabb filmje volt ez
Borítókép:  YouTube / Cyber Chaos Crew
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kilencvenes évek sci-fi forradalmának egyik előfutára volt, imádták a nézők.

Ha szóba kerül Arnold Schwarzenegger és a kilencvenes évek, a legtöbbeknek beugranak azok a ma már klasszikusnak számító sci-fi mozik, melyeket egy komplett generáció a mai napig szívesen néz újra.

Ezek közé sorolható a Total Recall – Az emlékmás is, ami a tengerentúlon 1990 nyarán debütált – Magyarországon pedig mindössze alig néhány hónappal később. A 65 millió dolláros költségvetés a Terminátor 2 102 milliójához képest nem volt kiemelkedően magas összeg, a 119 milliós bevétel pedig kimondottan jónak számított, azonban az alkotók nem is bízták a véletlenre a film sikerét.

Eleve Schwarzenegger neve garancia volt arra, hogy sokan ülnek majd be a mozikba, emellett a Total Recall olyan elemeket is felvonultatott, melyek látványosságban már közel jártak azokhoz a modern trükkökhöz, melyek az évtized során számos – amúgy sztoriban talán felejthetőbb – filmet tettek emlékezetessé.

Természetesen maga a történet is a jövőben játszódik, amikor az ember már megvetette a lábát a Marson, ahová lényegében kirándulni és üzleti ügyeket intézni járnak a legtöbben, és ahol amúgy korántsem volt olyan kellemes az élet, mint ahogy azt sugallták. Schwarzenegger Douglas Quaid szerepét öltötte magára, aki hétköznapi emberként különleges élményekre vágyott, ezért igénybe vette a Memória iroda ajánlatát, ahol marsi emlékeket implantáltat az agyába.

A bonyodalmak innen indulnak, hiszen Quaid nagyon nem az volt, akinek addig hitte magát. Végül aztán valóban elkeveredett a Marsra, de persze nem éppen átlagos módon, hanem egy idősebb hölgy bőrébe bújva.

A tervbe viszont hiba csúszott és muszáj volt felfednie az álcáját, ami annyira bizarra sikerült, hogy valószínűleg sok sci-fi rajongónak beleégett az emlékképeibe a szétnyíló és beszélő fej, ami aztán még fel is robbant.

Aki valamilyen csoda folytán mégsem emlékezne a jelenetre, annak most megmutatjuk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás