promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar férfi Arnold Schwarzenegger példaképe, elárulta a titkot a Terminátor
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Legújabb könyvében a Terminátor arról vallott, hogy legnagyobb inspirációja egy magyar sportoló volt.

Arnold Schwarzeneggerről nem túlzás azt állítani, hogy egy élő legenda. Hírnevét a testépítésben alapozta meg, a '70-es '80-as években a világ egyik leghíresebb férfija volt fizikumának köszönhetően. A testépítésnek ezt az időszakát a szakmabeliek a sport aranykorának is szokták nevezni,

és bizony ennek az aranykornak volt az egyik legkiemelkedőbb képviselője Arnold.

Itt megszerzett hírnevével az osztrák óriás később is okosan sáfárkodott, nagysikerű filmes karrierbe kezdett, eleinte alkatához illően akciófilmek sztárja volt, majd később családbarát vígjátékokban szerepelt. Pályafutásának csúcsára viszont filmes pályfutása befejezése után ért fel - 2003-tól két cikluson keresztül, 2011-ig az amerikai Republikánus Párt jelöltjeként Kalifornia állam kormányzójaként tevékenykedett.

Ilyen impozáns életmű kapcsán nem csoda, ha az embereket érdekli a személyisége, és hogy vajon honnan merített inspirációt, és kik voltak a példaképei, akiknek nyomdokaiban járva ilyen páratlan teljesítményre volt képes.

Legújabb könyvében, mely hazánkban október 24-én jelenik meg, és életvezetési tanácsokat ad az álmaink eléréséhez, elmesél egy személyes történetet. Már egészen fiatalkorától megszállottan foglalkozott testépítéssel, amiben szülei is támogatták. Édesapja azonban azt tanácsolta neki, hogy ne csak súlyokat építsen és a tükörben nézegesse magát, hanem használja is az erejét - például menjen át a szomszéd nénihez szenet lapátolni, vagy vágjon fát, mint a nagy magyar ökölvívó bajnok, Papp László.

Arnold meg is fogadta édesapja tanácsát, és onnantól kezdve igyekezett fizikiailag megterhelő, hasznos tevékenységet is beépíteni rutinjába, és ebben állítása szerint Papp László volt az ő példaképe - ő volt az a bajnok, akinek a példája a szeme előtt lebegett.

Új könyvét mindekinek érdemes lehet beszerezni, akit érdekel Arnie élete - abban biztosak lehetünk, hogy amit ő mond, amögött van aranyfedezet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás