promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába láttad ezerszer a Terminátor 2-t, ezt a bakit biztosan nem szúrtad ki benne
Borítókép:  Profimedia / Courtesy Everett Collection
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jól nézd meg a videót, mert csak a cikk végén áruljuk el, hogy hol van a hiba a jelenetben.

A Terminátor 2 minden idők egyik legikonikusabb akció-sci-fi filmje, és több generációnak egyből Arnold Schwarzenegger rezzenéstelen arca ugrik be, amikor meghallja, hogy hasta la vista, baby! Sajnos a második részt követő epizódok már kevésbé sikerültek ilyen jól, éppen ezért itt az ideje, hogy felüljünk kicsit a nosztalgiavonatra és – stílszerűen – visszautazzunk az időben, egészen 1991-ig.

A világhírű sorozat első felvonása viszonylag szerény költségvetésből készült, ám akkorát szólt a kegyelmet nem ismerő gyilkolórobot története, hogy adta magát a folytatás. James Cameron azonban addig nem akarta elkészíteni, míg a technológia lehetővé nem tette a folyékony fém hiteles megjelenítését.

A rajongóknak így hét évet kellett várniuk, mire a halálosztó újra akcióba lendült, ekkor már 102 millió dolláros költségvetésből megtoldva, ami tizenhétszer (!) magasabb büdzsét jelentett, mint 1984-ben.

Bármennyire is óriási pénznek tűnik ez még mai szemmel is, természetesen a Terminátor 2-ben is maradtak azért bakik, amivel semmi baj nincs, hiszen ezek is hozzátartoznak az élményhez. Sőt, sokan még sportot is űznek abból, hogy minél többet találjanak egy kultuszfilmben.

Biztos lesznek olyanok, akik erre is csak legyintenek, mondván már rég felfedezték, de valószínűleg akadnak páran, akiknek tudunk újat mutatni! Az a rész egész biztosan mindenkinek megvan, amikor főhőseink betörnek a Cyberdyne-központba, hogy ellopják, majd elpusztítsák az 1984-ben megmaradt Terminátor-alkatrészeket.

Menekülés közben azonban rendőrök tucatjai lepik el az épület környékét, a szorult helyzetből pedig csak a golyóálló kiborg biztosíthat kiutat. Mielőtt a Terminátor tűzpárbajba keveredne az egyenruhásokkal, azok alaposan megsorozzák, ám miközben mutatja őket a kamera, az épület ablakai mögött lazán besétál a képbe egy gyanútlan stábtag - mindez 1:37-nél látható.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás