promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elfogták Arnold Schwarzeneggert a müncheni reptéren: több tízmilliós csaláson kapták a népszerű akciófilmsztárt
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Főhet a feje a terminátornak, azonnal kiszedték a sorból és magyarázatot követeltek.

Kemény ellenféllel kerültek szembe a német rendőrök nemrégiben a müncheni nemzetközi repülőtéren: az eljárás alá vont személy nem más volt, mint a Terminátor, vagyis Arnold Schwarzenegger.

Annyi könnyebbségük azért volt a hatósági személyeknek, hogy Kalifornia egykori kormányzója együttműködő volt, nem verekedés miatt állították elő: Arnie egy igen komoly értékű luxusóra szállítását nem végezte a szabályoknak megfelelően, ezért indult az eljárás.

Arnold Schwarzenegger éppen szülőhazájába, Ausztriába tartott az Amerikai Egyesült Államokból, Los Angelesből Németországon, Münchenen keresztül, amikor találtak nála egy nem túl nagy méretű, de annál értékesebb csomagot: a kis dobozban egy Audemars Piguet Royal Oak karóra lapult, amit egyébként egy jótékonysági árverésre szánt az egykori akciófilm-sztár.

Az Európai Uniós vámszabályok alól azonban még a világsztárok sem bújhatnak ki: minden unión kívülről érkező, 430 euró összértéket meghaladó árut be kell jelenteni, amit Arnold elfelejtett megtenni.

Egy a művészhez közel álló, az ügyet ismerő személy a New York Times-nak elárulta, hogy Schwarzenegger beleegyezett, hogy kifizeti a vám összegét előre. A jótékonysági árverés, aminek összegét különböző klímavédelmi célokra kívánják fordítani, így is meg lesz tartva, aminek a végösszegét le kívánták jelenteni a hatóságok felé.

Egyébként mind az Európai Unió, mind a már kilépett Nagy-Britannia ismeri a jótékonysági árverésre szánt áruk speciális körülményeit: amennyiben maradéktalanul sikerül bizonyítani, hogy árverésre szánják a tárgyat, elég utólag fizetni, de a behozatalt minden esetben be kell jelenteni.

A szóban forgó órának egyébként rengeteg variációja is, és egy jótékonysági árverés nem minden esetben tükrözi a valós piaci árat - nagyjából képet kaphatunk az értékéről egy rövid kereséssel a legnagyobb használtóra-portálon: a "legolcsóbb" kisebb méretű, női verziók 2 millió forintos ár körül kezdődnek, míg a legdrágább modellek (aminek még kiírják az árát) 65 millió forint körüli áron érhetők el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás