promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így nézett volna ki Schwarzenegger a Gyűrűk Urában:  Középfölde könnyen a '97-es Batman & Robin csúfos sorsára juthatott volna, ha nincsenek észnél az alkotók
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szerencsére mindenki az eszénél volt. Imádjuk Arnold Schwarzeneggert, de azért örülünk, hogy Középföldére nem tette be a lábát.​

20 éve már, hogy teljessé vált minden idők egyik legjobb, ha nem a legjobb filmtrilógiája, Peter Jackson mai szemmel is elképesztő, monumentális alkotása, A Gyűrűk Ura. Ebben talán jelentős szerepe volt annak is, hogy más filmtrilógiákkal szemben A Gyűrűk Ura mögött olyan erős volt az elhatározás, hogy rögtön egyben leforgatták mindhárom filmet, vállalva az ezzel járó kockázatot, továbbá a tény, hogy Tolkien könyvei eleve nem értelmezhetőek külön-külön. Az író is egy, epikus történetnek szánta a harmadkor hattyúdalát. 

Ennek alkalmából mi is előszedtük a filmeket, de nem csak Peter Jackson alkotásait, hanem a korábbi - jószerével sikertelen - próbálkozásokat is. Így (az előkészületek alatt álló filmekkel nem számolva) összesen 13 filmet számoltunk össze, melyek között akadnak szovjet, illetve finn adaptációk is. A szavazást ide kattintva tudjátok megnézni, egyben elmélyült elemzéseket is kínálunk a különböző filmekről, a sorrend pedig bármikor változhat.

Ami azonban jelen cikkünket illeti, bár ma már hajlamosak vagyunk A Gyűrűk Ura filmeket úgy elfogadni tökéletesnek, ahogy vannak, a történelem könnyen más fordulatot vehetett volna.

Mindig izgalmas kérdés, hogy egy-egy filmszerepre milyen egyéb filmsztárok pályáztak még (az egyik leghíresebb szerencsés baklövést Al Pacino követte el mikor nem vállalta Han Solo szerepét), ilyenekben A Gyűrűk Ura is bővelkedett, Viggo Mortensen helyett például aligha képzelhetünk el mást Aragorn szerepében, pedig eredetileg Stuart Townsend tűnt a biztos befutónak, mígnem szerződésszegés miatt el nem bocsátották.

Most azonban nem egy ilyen régi történet miatt kapta fel fejét az internet, hanem mert egy humoros kedvű szinkronszínész fogta magát, és a deepfake segítségével megmutatta, hogyan festett volna A Gyűrűk Ura, ha Arnold Schwarzenegger is játszik benne, 

Schwarzanegger azonban nem csak egy szerepet kapott ebben a felállásban, hanem egyenesen az összeset!

Sam Hughes, akinek ezeket a felvételeket köszönhetjük, hibátlanul hozza Arnold karakteres akcentusát, könnyen azt hihetnénk, hogy a mesterséges intelligencia hanggenerátorával van dolgunk, pedig nem, ez bizony Sam hangja. Az alkotó további videókat ígért, eddig kettőt tudunk megtekinteni itt:

Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek a csúfos Batman & Robin jut eszébe erről, aminek a legszórakoztatóbb részei éppen azok voltak, ahol Schwarzenegger ripacskodott Dr. Fagyként.

A film hosszú időre parkolópályára is tette Batman filmes pályafutását, elképzelni sem merjük mi történt volna, ha valaki Schwarzeneggert szerette volna szerződtetni Tolkien világába, csak úgy repkedtek volna a csattanós egysorosok Gandalftól vagy Aragorntól - attól függően ugye, hogy kit játszott volna el. A felvételeket látva valószínűleg remekül hozta volna Elrond szerepét, akiért Hugo Weawing egyébként sem volt oda nagyon soha.

Bár Arnold még a 90-es években is az egyik legkomolyabb tényező volt Hollywoodban, ez az ötlet valójában szerencsére senkiben sem merült fel komolyabban  - mi legalábbis nem tudunk róla, de ha elszállt ötletekre van szükség, akkor Nicolas Cage itt is szóba jött, mint lényegében minden 90-es évekbeli filmben.

Schwarzenegger igencsak szürreális választásnak tűnhet, pedig az osztrák tölgy a fantasy műfajban kezdte a karrierjét, először Herkulest játszotta el, majd megkapta a világhírnevet elhozó Conan címszerepét, Az utolsó akcióhős óta pedig már azt is tudjuk, hogy egy shakespeare dráma sem állna neki rosszul - persze csak akkor, ha megfelelő humorral közelítünk a dologhoz.

Erről ti magatok is meggyőződhettek, íme a vonatkozó filmrészlet a 90-es évek egyik leghíreseb, a saját idejében jókorát hasaló, és csak az utóbbi időkben újra felfedezett akcióvígjátékából, ahol Arnold Hamletként forgatja a kardot gépfegyvert:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás