promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szürreális videón szörnyülködnek a Gyűrűk Ura rajongói, a röhejes képsorok miatt a Star Wars-fanatikusok is kikészültek
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ legmakacsabb felügyelője Középföldén sem hazudtolja meg magát.

Pár hónappal azután, hogy az interneten óriásit futott a Frank Drebin hadnagyot a Star Wars világával összemosó mashup videó, már el is készült A Gyűrűk urás változat.

Ebben a verzióban a hadnagy egy megafonba beszélve hívja fel Szarumán figyelmét, hogy adja meg magát, dobja el a fegyverét és tegye fel a kezeit. A varázsló végül itt is lezuhan a toronyból, de merőben más okból, mint amit a filmben láthattunk. Ezután be is kúszik az ismerős sziréna, ami a legképtelenebb helyzetekben tűnik fel a Csupasz pisztoly filmekben, itt éppen Középfölde harcterein pásztáz keresztbe-kasul. Itt meg is tudjátok nézni.

Pár hete egyébként elkészült a Harry Potteres változat is, itt a Roxfort Expresszel gyűlik meg először a felügyelő baja, majd a Titkok kamrája körül zavarja össze a nyomokat, de Hedwig sem túl szimpatikus neki, szegény madár gyorsan az asztalra hullik. Az új tanárnak mindenesetre sokan örülnek az iskola falai közt, bár eleinte értetlenkedve fogadják a 44-es magnumról szóló előadását.

Aki nem ismerné egyébként: a Csupasz pisztoly filmsorozat a slapstick humor és a paródia mesterműve. 

A sorozat alapötletét a Nagyon különleges ügyosztály című sorozatból merítették, ahol Drebin hadnagy és egyes karakterek már láthatóak voltak. Az 1988-ban indult sorozat rögtönbeírta magát a komédia műfajának aranykönyvébe, és a hadnagyot játszó Leslie Nielsen számára is elhozták a másodvirágzás éveit, amit egy sor, a Csupasz pisztolyhoz hasonló paródiafilm követett, melyek között találunk jobb és rosszabb alkotásokat egyaránt (Sziki-szökevény, Drágám, add az életed, Drakula halott és élvezi, stb.)

Frank Drebin, aki egy makacs, ám rendkívül ügyetlen zsaru, és a történetek általában valamilyen katasztrófával, bűncselekménnyel vagy árulkodó összeesküvéssel kezdődnek.

A sorozat zseniálisan parodizálja a klasszikus detektív- és krimi-műfajokat, miközben egyben a 80-as évek popkultúrájában is fenékig merül, bizonyos gegeket nem is lehet érteni a korszak nélkül. Az abszurd humor legalább annyira épít a felügyelő karakterére, mint a helyzetkomikumokra, 

A "Csupasz pisztoly" filmek nem csak a műfaji paródiák mesteri példái, hanem a nonszensz humor és a karakterek karikírozása révén is egyediek. A rendező David Zucker és a ZAZ stúdió alkotói csapata kiválóan értették a humort és a filmkészítés mesterségét. A sorozat egyedi stílusával és kultikus poénjaival még évtizedek múltán is generációkat szórakoztat. Bár Leslie Nielsen már jóideje eltávozott tőlünk, a rajongók nem feledkeznek meg róla, és a legújabb filmes franchise-okkal is összeboronálják. Íme a cikk elején említett Star Wars-os nyomozás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás