promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Élete lehetőségét szalasztotta el, szívszorító interjút adott a Terminátor drogmámorba vesző sztárja
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felkérték a következő részre is, ám eljátszotta a lehetőséget, ezért kitették a produkcióból.

Gyerekszínészeknél meglehetősen gyakran előfordul az a szomorú forgatókönyv, hogy nem tudnak mit kezdeni a hirtelen jött sikerrel, ami miatt aztán vakvágányra fut a karrierjük. Ezt okozhatják akár a gyerekkori túlterhelés miatti mentális problémák, vagy épp az ebből fakadó szerhasználat.

Sajnos Edward Furlong is hasonló utat járt be, a most 46 éves színész pedig akár igazán nagy karakterré is válhatott volna Hollywoodban, hiszen a Terminátor 2 olyan hírnevet hozott neki, amivel megalapozta későbbi filmes jövőjét.

Furlongnak ugyan még jutott emlékezetes szerep a kilencvenes években - leginkább az Amerikai história X-ből emlékezhetünk rá -, ezt követően azonban többnyire már csak a botrányaival került reflektorfénybe.

Egészen a Terminátor 3-ig, melyet 2002 áprilisától egészen szeptemberig forgattak, ám a stábtagokat és a főszereplőket már jóval előtte kiválasztották. Köztük volt Edward Furlong is, aki másodjára is eljátszhatta volna a világ megmentőjének, azaz John Connornak a szerepét.

A színész annyira megörült a lehetőségnek, hogy figyelmen kívül hagyta a stúdió egyetlen kikötését: hagyja abba a kábítószerezést. Furlong keserű szavakkal emlékezett vissza a több mint húsz éve történt esetre.

„A szerződésben az volt, hogy ne drogozzak. Aláírtam, jó üzlet volt, a valaha volt legjobb, amit életemben elém raktak. Milliókról szólt, és korábban még soha nem kerestem ennyit, ezért felhívtam a barátaimat, majd ünnepelni mentünk.”

A buli azonban nem várt fordulatot vett, Furlong pedig annyi kábítószert fogyasztott, hogy teljesen kiütötte magát:

„Kisétáltam, beszélgettem egy csajjal, aztán hirtelen arra eszméltem, hogy a klubban égtek a fények, mindenki körülöttem állt, a haverom sírt, és azt mondta, hogy túladagoltam magam. Kihívták a mentőket, nagyon kínos eset volt. A hírek persze gyorsan terjedtek, és a stúdió közölte, hogy elvesztettem a szerepet.”

Furlong hiába sajnálkozott, nem volt visszaút, ám úgy véli, hogy jobb is így, hiszen a nagy pénz talán még jobban megszédítette volna. Így azonban nyert további húsz évet, és az interjút nézve - melyben az Arnold Schwarzeneggerrel való forgatást is felemlegeti - úgy tűnik, mostanra sikerült megfékeznie önpusztító életmódját.

Forrás: Screenrant

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás