promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Teljes titkolózás, olyat találtak az egyiptomi piramisoknál, ami egy ősi csúcstechnológia jele

Teljes titkolózás, olyat találtak az egyiptomi piramisoknál, ami egy ősi csúcstechnológia jele

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Történelem & Tudomány
Kategória fejléc

Lenyűgöző lelet az egyiptomi piramisoknál, amely valami nagyon fejlettre utalhat.

Számtalan rejtély hazája Egyiptom, és persze a piramisok is sok titkot őriznek még az emberiség elől. Abu-Szír az a rejtélyes hely, ahol a föld mélyében a kövekben találták meg egy csúcstechnológia lenyomatát a tudósok. A hely amúgy Memphisz egyik nekropolisza, Egyiptom egyik legfontosabb történelmi színhelye. Korábban Per-Uszirnak hívták, amely annyit tesz magyarul, mint Ozirisz háza.

A területen 14 nagyobb piramis van és több masztaba is megtalálható, amelyek igen gazdag leletanyagot rejtenek.

A templomokat és piramisokat bizony az idő múlása nem hagyta nyom nélkül, ám így is feltűnő az a titokzatos nyom, amelyet az ősi egyiptomiak hagytak maguk után. A gránitban és bazaltban, tehát nagyon kemény kövekben tűnnek fel a különleges lyukak, amelyek elképesztő módon tökéletesek. Nagyon hasonlítanak a ma is használt szerszámaink ejtette nyomokra, pedig ezek már tényleg precíziós műszerek.

Mégis hogy készíthettek ilyen lyukakat az egyiptomiak?

Egyes feltételezések szerint az egyiptomiak olyan szerszámmal vághatták a tökéletes lyukakat, amelyek végén gyémántot helyeztek el, és ezt használták szerszámként a tökéletes és precíz munka érdekében. Ám kevés helyen találtak ilyen nyomokat egyelőre a tudósok.

Ráadásul Abu-Szírben több piramisban is találtak olyan gránittömböket, amelyeket nagyon precízen vágtak formára, elképesztően egyenes íveket csakis valamiféle csúcstechnológia segítségével faraghatták az egyiptomiak. Érdekes adalék az is, hogy több istenük kapcsán jön fel az a történetekben, hogy nagyon jól tudták megmunkálni a követ, ezt egyfajta különleges tulajdonságuknak, mondhatnánk úgy is, hogy szuperképességüknek tartották az egyiptomiak.

Egyes történetekben feltűnik egy különleges nevű tárgy, a shamir, amely szinte mindent elvág, és minden munkához tökéletesen használható. Érdekesség, hogy más népek történeteiben is feltűnik egy ilyen eszköz sokszor.

Íme a titokzatos lyukak Abu-Szírből:

(via Media.com)