promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az űrből készült kép az egyiptomi piramisokról, félelmetes amit kiszúrtak rajta

Az űrből készült kép az egyiptomi piramisokról, félelmetes amit kiszúrtak rajta

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Történelem & Tudomány
Kategória fejléc

Sokan kiszúrták azt, ami igazán rendkívüli Egyiptomban, a sivatagban. A Google segített.​

Egyiptomban számtalan piramis van, mégsem Egyiptom azaz ország a világon, ahol a legtöbb piramis található. A legtöbb piramis, kétszáznál is több egy másik afrikai országban található (Szudánban). A szakértők, régészek és tudósok korábban arról is nagyon sokat értekeztek, hogy Egyiptom területén még lehetnek elrejtve piramisok, sőt, az is megeshet, hogy még nagyobb piramisokat is rejthet a sivatag, nagyobbat mint a gízai nagy piramis.

Egyes tudósok pedig úgy kutatják a sivatagot, hogy a Google segítségével, a Google űrből érkező felvételeinek segítségével.

Angela Micol furcsa halmokat fedezett fel a Google segítségével, amelyek gigantikusak. Több helyen is felfedezte ezeket a halmokat, de mindegyik helyszín közel fekszík a Nílushoz, ez is összehozza őket. A furcsaság az, hogy a képeken látszik, hogy ezek a halmok gigantikus piramisoknak tűnnek a felvételeken, hasonlítanak nagyon a többi egyiptomi piramishoz.

A halmok teteje azonban lapos.

A nagyobb halmok mellett kisebb, piramisszerű halmokat is felfedezett a Nílus környékén.

A kutató azonban azt is megjegyzi, hogy terepmunkára lenne szükség az adott területen, hiszen csak így lehetne igazolni, hogy ezek a halmok elveszett piramisok lehetnek, amelyeket egyelőre még nem találtak meg a kutatók, írásos feljegyzések sincsenek róluk az előző évszázadokból.

Ám a felfedezéseket sok kritika érte, több tudós szerint természetes sziklaképződményekről van szó, amelyek csak hajaznak a piramisokra, és túl nagy képzelőerő avatja ezeket piramisokká, elveszett piramisokká.

Angela Micol megosztotta a felvételeket az interneten is:

(via Express)