promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az űrből készült fotó, rejtett piramisokat szúrtak ki a Földön a szakemberek

Az űrből készült fotó, rejtett piramisokat szúrtak ki a Földön a szakemberek

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Történelem & Tudomány
Kategória fejléc

Összehasonlították az űrből készült képeket az egyiptomi piramisokról készült képekkel, lenyűgöző a látvány.

Az elmúlt időszakban nagyon sok hír jött, hogy a Földön több helyen is találhattak piramisokat, egyes esetekben bizony a NASA felvételei is segítettek ezeket megtalálni, sokszor azonban a Földről is tisztán látszódtak, hogy bizony az egyiptomi piramisokhoz hasonló struktúrákkal találkozhatunk más helyeken is a Földön, sokszor például Európában és Ázsiában.

A leghíresebbek ezek közül a kínai piramisok.

A kínai piramisok hatalmas és monumentális temetkezési helyek, így ellentétben az egyiptomi piramisokkal kevesebb misztikum lengi körül őket, ám az első kínai császár hatalmas piramis sírja mégis az egyik legmisztikusabb és legrejtélyesebb hely a Földön, hiszen a szakértők és szakemberek nem merik egyelőre kinyitni, a leírások szerint ugyanis elképesztő gazdagság lehet a sírban, akár Kína egy kicsinyített mása is. A legendák szerint palotákkal, hintókkal és mesés kincsekkel temették el az első császárt, akinek terve volt az, hogy megtréfálja a halált.

Ám kérdéses, hogy a kinyitás után mennyire tudnák megőrizni a felbecsülhetetlen értékű tárgyak épségét a mai technológiákkal. Sokszor emlékeztetnek szakemberek arra, hogy Tutanhamon fáraó sírjának kinyitásakor is nagyon sok információ elveszett, sok tárgy tönkrement a feltárás körülményei miatt.

Egy másik indok arra, hogy ne nyissák ki a piramist a kínai erős hagyománytisztelet is, egyszerűen nem akarják, hogy sírokat megbontsák, megzavarják szakemberek a temetkezési helyek nyugalmát.

De hogy is néznek ki ezek pontosan?

Kevesen tudják, de a korábban megtalált és azóta is óriási szenzációként kezelt kínai agyaghadsereg is ennek a sírkomplexumnak egy része, arra voltak hivatva a katonák, hogy a császárt őrizzék a halála után is.

A sírt azért sem nyitják ki, mivel a korabeli leírások szerint félelmetes csapdák rejtőzhetnek az építmény bejáratánál.

A piramisok amúgy az 1940-es évektől keltenek óriási érdeklődést, amikor az amerikai légierő egyik pilótája szúrta ki a magasból a gigantikus építményeket, egymás mellett nagyon sokat. És természetesen azonnal az egyiptomi piramisokkal vont párhuzamot James Gausmann. Ma pedig már, hála a fejlett technológiai lehetőségeknek, tudjuk, hogy rengeteg piramis alakú építmény található Kína területén, pontosan Hsziannál.

Közel negyven piramisról van szó.

Így néz ki a terület az űrből: