promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kinyitották a tiltott ajtót a piramisban, ez volt az utolsó lépés a világ egyik legnagyobb felfedezéséhez

Kinyitották a tiltott ajtót a piramisban, ez volt az utolsó lépés a világ egyik legnagyobb felfedezéséhez

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Történelem & Tudomány
Kategória fejléc

Olyan helyre jutottak be a tudósok Mexikóban az azték piramis belsejében, amely kétezer éve érintetlen volt.

Az azték kultúrát ma világszerte ismerik, és sokan nagyon is sokra értékelik a mezoamerikai civilizáció elért eredményeit. Egy olyan kultúráról van szó, amely évszázadokra a feledés homályába merült, pedig előtte volt a történelemben olyan időszak, amikor ők voltak a világ legfejlettebbjei. Rengeteg tudományban élen jártak, majd következett a gyors pusztulás, és a civilizációról hosszú ideig nem is beszéltek, még a dzsungel is benőtte a piramisaikat és a városaikat, amelyekben egyszer százezrek éltek a természet közepén.

Elképesztően fejlett öntözőrendszereik voltak, és a vizet is tisztították.

Az aztékokat azóta újra felfedezték, és a szakértők egyre többet tudnak meg a kultúrájukról, miközben még a meglévő épületek mélyén is találnak újabb és újabb struktúrákat.

Teotihuacanban, a mai romvárosban rendkívüli járatokat találtak a piramisból indulva.

Kezdetben természetes járatoknak tartották őket, olyan barlangoknak, amelyek a természet munkájának következtében jöttek létre, csak később realizálták, hogy ezeket az aztékok vályták a földbe, és okkal.

Falakkal védték ezen járatok bejáratait, hogy ne lehessen oda belépni.

Sok barlang ki volt fosztva, pedig korábban több műtárgyat is elhelyezhettek ezekben, aztán később régészek és szakértők találtak olyan járatokat is, amelyekbe ember nem lépett már nagyon régen. Több százezer tárgyat találtak, amelyek egykor az aztékok anyagi kultúrájához tartozott. Jaguárszobrok, krokodilfogak, faragott kis jáve szobrocskák.

Majd sokkoló meglepetésként érte a tudósokat, hogy ezekben a járatokban nagyon sok emberi maradványt is találtak, a tudósok pedig egyfajta tömegsírként kezdtek gondolni a piramisra.

Íme néhány felvétel a rejtett járatokról, amelyek a föld alatt futnak a piramis alatt:

(via Express)