promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Felháborító dolgot tettek egy visszaváltó automatánál, a bolti dolgozók ezért vannak kiakadva

Felháborító dolgot tettek egy visszaváltó automatánál, a bolti dolgozók ezért vannak kiakadva

Borítókép:  MTI
Sztorik & Olvasói levelek
Kategória fejléc
Promotions

Jogosan háborodott fel az egyik vásárló, amikor látta, mit csinálnak az automatánál.

A néhány hónapja még új és csillogó REpont automaták ma már alaposan munkára vannak fogva, és meglehetősen gyakran előfordul, hogy tönkremennek, ami nem csoda, hiszen nem kímélik a vásárlók, néhányan pedig egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy milyen üvegeket dobnak bele.

Pedig csak egy kicsit kellene odafigyelni, hogy se a bolti dolgozók, se a többi vásárló ne mérgelődjön azért, amiért megint megadta magát egy automata. Nem csupán a gépek, de a környezete is sok helyen elszomorítóan néz ki, kicsit sem figyelnek oda arra egyes palackozók, hogy úgy hagyják ott a helyszínt, ahogyan előttük nézett ki.

Egy vásárló most arra panaszkodott, hogy az embereknek illene kulturáltabb módon használniuk ezeket, és nem is rejtette véka alá a véleményét:

A bolti dolgozók ezért vannak kiakadva

„Mindig azt halljuk, hogy rosszak az automaták, tönkremennek, nem ürítik, büdösek, lehetne folytatni. Könyörgöm, miért várjuk el, hogy valami jól működjön, ha mi magunk sem tudunk vigyázni rájuk? A minap álltam a boltban, vártam a soromat a REpontnál, amikor azt láttam, hogy egy nő fogta a palackot, amiben még legalább két deci víz volt, és a gyereke szeme láttára kiöntötte azt a palackgyűjtő kosárba. Oda, ahol a többi nem visszaváltós üveg volt.”

„Alul folyt ki a víz, végig a ragacsos padlón, kérdem én, egy minimális igényesség sincs az emberekben? Annyit kellett volna tenni, hogy kiönti kinn a fűre, és úgy dobja be az automatába. Csodálkozunk, hogy tönkremennek a gépek, hogy a bolti dolgozóknak elegük van a hőbörgő emberekből, hogy minden tiszta szutyok a visszaváltóhely körül? Én kérek elnézést azoktól, akik ezt minden nap takarítják, és elviselik mások mocskát. Persze, lehetne csiszolni a rendszeren, de ez is olyan magyaros, mint olyan sok minden más itthon. És erről nem az automaták tehetnek, még csak nem is az, aki itthonra megálmodta az olyan sokat kritizált visszaváltó rendszert”

– írta a felháborodott vásárló.

Nem meglepő, hogy több üzletlánc már megoldást keres arra, miként lehetne ezt az egész helyzetet elviselhetőbbé tenni, mindezt úgy, hogy se a vásárlók, se a bolti dolgozók ne érezzék magukat kellemetlenül mások viselkedése miatt. Hogy ez mikor fog végre megtörténni, az nagy kérdés, ám valószínűleg addig jó néhány hasonló eset fordul még elő, és legalább ennyi panaszos levelet írnak majd.