promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Terjed az újfajta REpont-csalás: rengeteg pénzzel húzhatják le a magyar embereket, ha nem vigyáznak

Terjed az újfajta REpont-csalás: rengeteg pénzzel húzhatják le a magyar embereket, ha nem vigyáznak

Borítókép:  MTI/Hegedűs Róbert
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A csalók most a REpont-rendszert kihasználva próbálják lehúzni a gyanútlan embereket.

Özönlenek a panaszok a REpont-rendszer és a palackok visszaváltására kihelyezett automaták miatt. Korábban összegyűjtöttünk néhány elégedetlen beszámolót, amiben az emberek leírták, milyen problémákat tapasztaltak a REpont-automata működésénél és a pénz visszautalásánál. Most pedig elkezdett terjedni egy újfajta csalás, amit kifejezetten ehhez a rendszerhez találtak ki a csalók, és amivel rengeteg pénzzel tudják lehúzni a gyanútlan magyarokat.

A csalás a rendszer adományozásról szóló oldalára fókuszál, ugyanis a visszaváltás során nem csak a visszautalás vagy a levásárlás opciót választhatjuk, de jótékony célra is felajánlhatjuk a visszavett palackokból származó pénzt, ha erre a gombra nyomunk. Az idei kedvezményezettek a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, valamint a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika, viszont más szervezet számára is eljuttathatjuk a pénzünket, ha megvan hozzá a megfelelő QR-kód.

Viszont van egy súlyos tévhit az adományozás ezen részéről, ugyanis sokan azt hiszik, hogy ha egy általunk kiválasztott szervezetnek akarjuk elküldeni a betétdíj árát, akkor is a jótékonyság menüpontra kell nyomni, de ez nem így van. Ebben az esetben is a banki utalás opciót kell kiválasztani, majd be kell olvasni azt a QR-kódot, amit a támogatni kívánt szervezet közzétett a hivatalos honlapján vagy a közösségi oldalán.

Nagyon fontos, hogy csak olyan QR-kódot olvassunk be, amit maga a szervezet tett közzé, mert pontosan ilyen formában találták ki az újfajta REpont-csalást, amihez a csalók hamis kódokkal akarják megszerezni az emberek pénzét.

Ugyanakkor tudnunk kell, hogy akár úgy is segíteni tudunk másokon, ha nem akarjuk visszavinni a palackokat az automatákhoz: nagyon sokan, akik az utcán élnek, a szemetesbe kidobott csomagolásokat gyűjtik össze, hogy azokat visszaváltva egy kis plusz pénzre tegyenek szert. Ehhez viszont az kell, hogy a palackokat ne nyomjuk, ne törjük össze, sértetlenül, a címke leszakítása nélkül dobjuk ki az utcai kukába, máskülönben nem lehet őket visszaváltani.

Bár nálunk Magyarországon még gyerekcipőben jár ez a rendszer, van olyan ország, ahol olyan egyszerűen működik az egész, mint a karikacsapás: