promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlenségről vallott a 3000 forintból tengődő néni, palackok visszaváltásából remélt egy kis pluszpénzt

Kegyetlenségről vallott a 3000 forintból tengődő néni, palackok visszaváltásából remélt egy kis pluszpénzt

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Így is kilátástalan az élete, egyesekbe azonban semmiféle empátia nem szorult.

Rengeteg nehéz sorsú ember él Magyarországon, akik számára az elmúlt évek drágulása maga volt a pokol. De azt elképzelni is nehéz, mit élhetnek át azok, akik számára mindössze néhány ezer forint jut és azokból kénytelenek megoldani a mindennapi életet.

Mondhatnánk, hogy ez lehetetlen, és igazából egy bizonyos életszínvonal fenntartása fölött az is. A hajléktalanok többsége azonban tényleg fillérekből kell, hogy megoldják az étkezésüket, tisztálkodásukat.

Szó szerint minden forint számít számukra, így ahogy az sejthető volt, a visszaváltható palackokat is igyekeznek pénzzé tenni. Sokan összegyűjtve hagyják ott a nehéz sorsú embereknek, ami reményre ad okot, hogy mégis van segíteni akarás, azonban sajnos ott a másik oldal is, amikor szándékosan úgy dobják ki ezeket, hogy ne lehessen visszaváltani. Egy ilyen történetről olvashattunk most a Threads-en:

„Ma találkoztam egy hajléktalan nénivel. Adtam neki 500 forintot, mert sajnos csak annyi kp volt nálam. Elkezdtünk beszélgetni, és mondta, hogy havi 3000!!!!! forintból él, mert annyit kap az államtól. És emellett kötelezik a 10 ezer ft TB befizetésére. Pet palackokat kutat visszaváltani, de sokan direkt leszedik a címkét, úgy dobják ki…”

- írta a posztoló, arra kérve az embereket, hogy ne gyűrjék össze, rongálják meg a visszaváltható palackokat, hiszen valaki ebből vesz ételt.

„Azért tisztázzuk, nem kéregetett, kukázott. ÉN mentem oda, hogy adjak neki pénzt, utána mondta el a kis story-ját. Ha igaz, ha nem, hajléktalan!”

– tette hozzá a posztoló.

A helyszín ugyan nem volt megemlítve, de igazából lényegtelen is, Pécsen hasonló okokból keresik a palackokat a városban élő hontalanok, akik számára az a pár száz forint lehet, hogy épp a napi túlélést jelenti. Nekünk csak annyit kell tenni, hogyha nem váltjuk vissza, legalább úgy hagyjuk ott számukra, hogy ők megtehessék. Ez igazán nem kerül semmibe.