promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Banki visszavett ingatlanokkal házal egy magyar cég, utcára kerülő családokon akarnak meggazdagodni
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes hirdetést dobott fel a Facebook, felháborodott tömegek hagytak alatta hozzászólást.

A hirdetés szövege egyszerű volt: egy Haller utcai ingatlant kínáltak eladásra 12.500.000 Forintért, melynek állításuk szerint a piaci ára 36-37 millió Forint lenne. Annak a procedúrájába nem megyek bele, hogy mi kell ahhoz, hogy az ember egy ilyen ingatlant megvegyen, mert (nyilván nem meglepő), nem olyan egyszerű, mint egy sima lakásvásárlás.

A cikk inkbb az alatta írt hozzászólásokra lenne kihegyezve, a poszt szemmel láthatóan nagyon megosztotta a közvéleményt.

Volt, aki negatív tapasztalatokról számolt be, ez egészen szörnyű: az egyik férfi elmondása szerint vásárolt már ilyen ingatlant, azonban azt a lakó nem akarta elhagyni, így külön procedúra volt őt kilakoltatni onnan.

Sokkoló - zárta le a férfi a hozzászólását.

Rengetegen nemtetszésüknek adtak hangot:

Akitől elvették az meg mehet a híd alá.

A rászoruló, majd kisemmizett ember vámszedői.

És arra senki nem gondol, hogy mi lesz eztán a családdal? Undorító

Sokak bár nem értenek egyet az eljárással, mégis az árról érdeklődtek és úgy véleményezték, hogy valakinek laknia kell ott, nem ők tehetnek az előző szerencsétlen sorsú tulaj kálváriájáról. Megint mások azt mondták, hogy jobb ha egy kispénzű embernek teszik jobbá az életét egy saját lakással, mintha valami nagy cég kebelezné be az ingatlant.

Egészen meglepő módon, van aki még a finoman szólva is kedvezményes ár alá szeretett volna menni, többen érdeklődték, hogy alkuképes-e még a kiírt összeg.

A banki visszavett ingatlanok rendszere igen bonyolult és nem szabad egy hirdetés alapján megítélni, vagy akár elítélni az egész konstrukciót. Aki lát benne perspektívát, az keressen fel egy olyan szakembert, aki tud neki segíteni a felmerülő kérdésekben és végigvezeti őt a jogi procedúrák útvesztőjében, aminek a vége akár egy kedvezményes árú lakás megvásárlása is lehet.

Természetesen véleményt formálnia mindenkinek van lehetősége, azonban nem tudhatjuk, hogy pontosan mi vezetett ahhoz, hogy az a lakás újra piacon van, felesleges emiatt egy egész céget, vagy bankot bojkottálni, bár azt sem tudjuk vitatni, hogy a kilakoltatás egy rettenetes dolog.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás