promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így lehetsz egyszerűen milliomos a visszaválthatós üvegekből, kiszámolták, ennyi idő kell hozzá

Így lehetsz egyszerűen milliomos a visszaválthatós üvegekből, kiszámolták, ennyi idő kell hozzá

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Sokan fognak hozzá a gyűjtögetéshez, aminek már komoly kultúrája van.

Július elsejével új időszámítás kezdődött a magyar élelmiszerboltokban, véget ért ugyanis a türelmi időszak, és már csak betétdíjas PET- és üvegpalackokat hozhatnak forgalomba a gyártók. Ezek a műanyag üvegeknél 50 forintban lettek meghatározva, míg a „többutasoknál”, mint a boros, vagy sörösüvegek esetében ez az összeg eltérhet.

Nem ez az első próbálkozás az üvegvisszaváltással, de korábban jóval átláthatatlanabb volt a rendszer, ami mostanra leegyszerűsödött, és ahol automata van, ott gyakorlatilag azonnal visszaválthatjuk a palackokat. Vannak még gyermekbetegségek, ezeket kiküszöbölve azonban jelentősen visszaszorulhat a szétdobált műanyagok, dobozok száma, ami jó hír.

Nyilván akadnak olyanok, akik továbbra sem törődnek majd a visszaváltással, szívük joga, lesznek azonban olyanok is, akik szorgosan gyűjtik majd a dobozokat és üvegeket, aminek értékét a boltokban levásárolhatnak, vagy akár bankkártyára is kérhetik az összeget.

Ez utóbbi jelentősen megkönnyíti a gyűjtögetők dolgát, akiknek eddig az alumínium sörösdobozok jelentették egy kis pluszpénzt, de azt le kellett adni, nem volt minden sarkon automata. Most azonban már van, és a Threads-en azt is kiszámolták, mennyi idő kell ahhoz, hogy valaki milliós összeget szedjen össze palackokból:

„Akinek tényleg nincs pénze, miért nem megy el üvegezni? Miközben vittük el a REpont hoz, földön találtunk vagy 10-12 üveget. Napi 60 üveg itt a Józsefvárosban 10p alatt megvan és az napi 3k, havi 90k, évi 1.08M Ft”

– írták egy posztban.

A válasz nem is maradt el:

„már csinálják, valaki a napokban panaszkodott, hogy széttépik a szelektív zsákokat a lakótelepeken hátha van benne visszaváltós aztán úgy hagyják”

– jött egy komment, szóval vélhetően fog még ez a visszaváltósdi kérdéseket felvetni.