promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így vernek át a REpont automatákkal - egy nyugdíjas asszony beszámolója

Így vernek át a REpont automatákkal - egy nyugdíjas asszony beszámolója

Borítókép:  MTI / Hegedűs Róbert
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Dühös panaszok érkeznek a REpont automaták miatt, sokan átverésről és lehúzásról beszélnek.

A MOHU nem számított arra, hogy ennyire sokan vissza fogják vinni a visszaváltható palackokat és üvegeket, így aztán a REpont automata-rendszerben akadnak most bőven problémák és fennakadások, amik természetesen további panaszt és elégedetlenkedést szülnek. Az új rendszert így is elég támadás és kritika éri, sokak szerint átverés és lehúzás az egész, ugyanakkor sokan nem értik, miért kellett ezt az egészet kifejleszteni, miért nem volt jó az eddig megszokott módszer, miszerint szelektíven gyűjtsük a csomagolásokat.

A Facebookon van egy külön csoport, ahol kifejezetten REpont automatákkal kapcsolatos panaszokat, tippeket osztanak meg egymással a tagok, itt csemegéztünk egy kicsit, és kiválasztottunk néhány érdekeset, amit most megosztunk veletek.

Először jöjjön egy nyugdíjas asszony beszámolója, aki konkrétan levezette, hogy szerinte miért átverés a REpont:

Így vernek át a REpont automatákkal

Budapesten élő nyugdíjas vagyok, aki eddig is odafigyelt arra, hogy külön gyűjtse a szemetet, viszont eddig egyszerűen megoldottam, levittem mindig a hozzánk legközelebbi gyűjtőtelepre a Gyöngyösi sétányra, és bedobáltam mindent, ahová való. Most, hogy ránk van kényszerítve, hogy 50 forinttal többet fizessünk az ásványvízért, a sörért, és mindenért, amin csak rajta van ez a plusz, nyilván nem fogom ugyanoda dobni a szemetet, inkább visszaviszem egy ilyen automatába. Csakhogy a múltkor is három helyen akartam megpróbálni, és sehol sem működött az automata. Mindenhol csak egy papír volt rajta, hogy meghibásodás miatt nem üzemel. Kérdem én, ilyenkor mit tegyen az ember? Mégis hány helyre cipeljem el azt a két szatyornyi palackot és üveget, hogy visszakapjam a pénzemet? Mert nyilván nem hagyom ott a MOHU-nak, nekem az a kis pénz is pénz. Így is jól megszedi magát valaki ezen az egészen, de még ha nem is visszük vissza az üvegeket, akkor még az a sok-sok 50 forint is a zsebében landol. Na ezért veszem én is a fáradtságot, hogy levigyem az automatába, csakhogy egyik sem működik, de olyan is volt már velem, hogy fel akartam ajánlani jótékony célra, és nem engedte, mindenáron papírt akart nekem adni, hogy majd levonják a boltban a végösszegből. Az utalásról már nem is beszélve, mire visszajön az a pénz, napok telnek el. Ez egyszerűen borzasztó, és ahogy látom, sokan panaszkodnak rajtam kívül. Na persze arról nem esik szó, hogy miért nem működik sehol az automata. Szerintem rájöttek, hogy túl sokan akarják visszavinni az üvegeket, és ez így már nekik nem éri meg, ha vissza kell adni a pénzt. Mert csak lehúzni akarják az embereket, ez a szomorú!

Való igaz, sokan panaszkodnak ebben a csoportban, hogy nem működnek az automaták - valahol még el is van kerítve ráccsal, és le van lakatolva.

A következő beszámoló pedig a visszautalás problémáit mutatja be, amire a nyugdíjas hölgy is utalt:

Más is járt már így?

Mai napon 3650 forint értékben váltottam vissza üveget. Eleinte semmi probléma nem volt. QR kód beolvasva, elfogadva, üdvözöl a gép, üvegek szépen mennek be. Utolsó üveg után rányomtam a banki utalásra megköszönte, hogy papírmentes voltam, és várta a következő visszaváltó emberkét. És itt jön az én problémám! Az app azt írja, hogy semmit nem váltottam vissza! Szóltam a boltban egy kollégának amire az volt a válasz, ezzel ők nem tudnak mit tenni, további szép napot nekem! Ezzel leráztak, semmi papír, hogy én bármit is vissza váltottam vagy egyáltalán ott jártam! Felvettem a kapcsolatot a MOHU ügyfélszolgálattal de, mégis hogy fogom bizonyítani, hogy én bármit is beváltottam ott? Ha ezt tudom ki sem utaltatom az összeget vagy legalább lefényképeztem volna.

Most pedig jöjjön egy harmadik dühös beszámoló, aminek írója is hasonló problémákat tapasztalt az automatáknál:

Beolvastam a telefonomon lévő applikáció QR kódját. Nagy nehezen! Köszöntött a gép. Szépen elkezdtem berakosgatni az üvegeket, palackokat, dobozokat (ezekben több Piroskás üveg is volt, aminek 178 Ft db-ja). Már furcsa volt, hogy a végén csak a bolti kupon gomb volt elérhető. Banki utalást nem kérhettem. Rányomtam, de semmi nem történt. Azonnal megnéztem az applikációt is, de az esemény ott sem került feltüntetésre. Ekkor jött egy másik úr is, aki hasonlóan járt, neki sem tűnt fel az összeg az applikációban és a bankszámlán sem. A munkatárs és az áruházi vevőszolgálat nem tudott sajnos semmiben segíteni, igazolni másként nem tudom, minthogy ott elhelyezett kamera képei visszanézhetők. A problémát jeleztem az info@mohu.hu-n jobb híján, s most várom, hogy visszakapjam a pénzem. Röhej az egész! Az áruház vezetője állítólag többször jelezte már a hibát, esetleg akkor nem ártana valamit tenni a MOHU-nak. Ha a probléma ismert, nem értem, miért nem lehet egy papírt legalább kihelyezni a rosszul működő automatára. Aztán kaptam választ a MOHU-tól, hogy ők nem látnak semmi hibát a rendszerben, kérdezzem meg a bankomat. Szerencsére több, mint 1,5 nap után megkaptam az összeget. Senki ne adja fel! Ami jár, az jár!

A MOHU közben kiadott egy közleményt az utalásokkal kapcsolatban:

„Tisztelt Ügyfelünk! A REpont automatáknál a visszaváltást követően az utalások során lassulás tapasztalható. Amennyiben az azonosítás sikeres volt, türelmét kérjük, az összeg megérkezik a bankszámlájára. Abban az esetben, ha az azonosítás nem sikerült, kérjük válassza az utalvány visszatérítési módot. Köszönjük!”