promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ennyi üveget visznek vissza a magyarok naponta az automatákhoz, erre a számra nem gondoltál volna

Ennyi üveget visznek vissza a magyarok naponta az automatákhoz, erre a számra nem gondoltál volna

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Korábban az ATV készített riportot a rendszerről, amelyet egyre többen használnak.

Nem is olyan régen óriási változás toppant az életünkbe, hiszen megjelent egy új üvegvisszaváltási szisztéma, és ennek keretében szerte a boltokban megjelentek azok a masinánk is, amelyekbe be kell dobálni azokat az üvegeket, PET-palackokat és alumínium dobozokat, amelyeken a híres logó, felirat, avagy piktogram szerepel, hiszen a gépek csak ezeket váltják vissza, és ezekért fizetünk betétdíjként 50 forintot is a kasszánál vásárlásnál.

Persze ezek mindig megtalálhatók a blokkon is, így előre tudjuk azt, hogy később majd mit kell visszahozni.

Július elsejétől már csak olyan palackok hozhatók forgalomba, amelyek visszaválthatók, így pedig egyre jobban figyelnünk kell majd, ezeket gyűjtenünk, hogy később újra és újra visszahozhassuk ezeket a masinákhoz. Az ATV-n a Heti Napló műsorában most egy hosszabb riport is készült erről a minden magyar életét érintő nagy változásról, Sváby András és György Gabi is tesztelte a rendszert, miközben a riportban rengeteg érdekességet is megtudhatunk arról, hogy a magyarok hogy használják most éppen a rendszert.

Beszéltek tapasztalataikról is.

A számok  pedig, amelyek elhangoznak a műsorban, mindennél többet megmutatnak a szokásainkból.

A riportban többek között megszólal a visszaváltási rendszert üzemeltető cég munkatársa is, aki elmondja azt is, hogy napról napra nőnek a visszaváltott mennyiségek, és azt is megjegyzi, hogy valósággal berobban az új visszaváltási rendszer. A riportban még az hangzik, el, hogy napi egy millió felett tartunk a visszaváltott palackokat tekintve. A riport amúgy még korábban készült, így a számok valószínűleg már nőttek.

A szakember azt is elmondta, hogy mire felfut a rendszer, napi 5-6 millió visszaváltással számolnak.

A riportban több vásárlót is megszólaltatnak arról, hogy mi a véleményük a rendszerről: