promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ferihegyen is kiakadtak a visszaváltó automaták miatt, még ezt az 50 forintot is behajtják az utazókon

Ferihegyen is kiakadtak a visszaváltó automaták miatt, még ezt az 50 forintot is behajtják az utazókon

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sztorik & Olvasói levelek
Kategória fejléc
Promotions

Egyesek szerint akinek van pénze a reptéren üdítőt venni, az ne panaszkodjon.

Egy újabb MOHU-sztori, mondhatnánk, hiszen látszólag kifogyhatatlan a visszaváltós automaták panaszládája. Ám nem csak az olyan hétköznapi helyzetekben, mint a bevásárlás kifogásolják a rendszert az emberek, ezúttal ugyanis egy egészen különleges helyszínen hiányolták az Repont automatát.

A Threads-en kifakadó posztoló szerint szimplán lehúzás, hogy míg eleve egy vagyont kérnek el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy üdítőért, még arra sincs lehetőség, hogy a kávézóban leadják a palackot:

„Reptéri kávézó vs. 50 Ft-os palack. A kávézóban csodásan tájékoztatják az embereket, hogy ezek a palackozott üdítők 50 Ft-tal többe kerülnek a kiírthoz képest. Aztán persze sehol sincs repont… tehát kifizetem a plusz 50 Ft-ot, itt hagyom a palackot, amit a kávézó majd visszavált, így kvázi 2x50 Ft-ot nyer egy palackon. Háát asszem ez a palack lapos lesz, de nagyon. Amúgy más vendéglátóhelyen is lehet ilyennel találkozni, nem csak itt”

– fogalmazott.

Volt, aki egyetértett:

„Ami visszatetsző ebben az egészben az az, hogy a belvárosi árakhoz képest is négyszeresen túlárazott repülőtéri árba rendkívül kicsinyes, hogy nem bírta volna beépíteni azt a **** 50 ft-ot a vállalkozó, hanem inkább leplezetlenül ellopja a vásárlójától. A vendégtől meg elvárnák, hogy legyen mosolyogva nagyvonalú, mert történetesen "utazik", és aki úton van épp, azt le lehet rabolni, és neki azt tűrni kell. Ez a társadalmi elvárás”

– fogalmazott egy kommentelő.

Volt, aki nem

„Teljesen jogos, hogy kifizettetik az 50 Ft-ot, hiszen el is viheted a palackot magaddal. Nem nyernek egyszer sem 50 Ft-ot, mert azt kifizetik a MOHU-nak. Ergo a te döntésed, hogy a MOHU-nál hagyod a pénzt (összenyomod a palackot), odaadod másnak (pl. otthagyod, és másvalaki beváltja egy Reponton), vagy magaddal viszed. Nincs kétszer 50 Ft. Egyszer van 50 Ft”

– írták a poszt alá.

Olyan is akadt, aki tájékoztatta a panaszkodót, hogy csak 400 négyzetméternél nagyobb területű boltoknál kötelező Repontot telepíteni (ami egyébként valóban így van):

„A kávézó biztosan kisebb. Önkéntes alapon persze átvehetné, van erre lehetőség. Egyébként nem tartottak pisztolyt a fejedhez, hogy így is vedd meg”

– áll a vitriolos riposztban.

Amúgy maga a MOHU is tisztában van azzal, hogy elég sok helyen lenne még szükség automatákra, így vélhetően a közeljövőben újabbakat telepítenek azokra a helyekre, ahol a legnagyobb igény mutatkozik rá.