promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Órákat várt vérben ázva egy magyar kórházban a fiatal lány, még az orvos is pánikba esett

Órákat várt vérben ázva egy magyar kórházban a fiatal lány, még az orvos is pánikba esett

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Sztorik & Olvasói levelek
Kategória fejléc
Promotions

A háziorvosa rá sem hederített, megdöbbentő történetet osztott meg.

Egy újabb fejezet a hazai egészségügy árnyoldaláról. Persze, legyinthetnénk, hogy csak egy kis vágás, de bizony ilyen esetben is azonnal látnia kell az orvosnak, hiszen maradandó idegkárosodások léphetnek fel, a vérveszteségről már nem is beszélve.

A Threads-en megosztott történet kapcsán jogos a kérdés, hogy mégis miért fizetjük a TB-t? És mire számítsunk akkor, ha egy sokkal komolyabb dolog miatt kell mentőt hívni? Jó válasz nincs erre, csak ilyen és ehhez hasonló sztorik sokasága, csalódott és kétségbeesett betegek. És itt tegyük is hozzá gyorsan, hogy a leterhelt, erőn felül teljesítő egészségügyisektől ennél több már nem várható el.

„Kb. egy hete elvágtam a kezem, és mentőt kellett hívni. Kezdődött azzal, hogy az irányító alig akart mentőt küldeni. Nagy komótosan kijöttek a mentősök, ekkor már összevéreztem mindent. Megnézték a kezem, és ez hangzott el a mentős szájából: »hu«. Nagynehezen bevittek a sürgősségire, ahol 3 órán keresztül vártunk. Ekkor már a 3. kötést véreztem át. Mikor végre behívtak, az orvos megnézte a kezem, és neki is kerekedett a szeme, kis pánik is rájött…”

„Azonnal megnézte, ért-e csontot vagy ideget a vágás (ami akkor már éppen mindegy lett volna, mert mire behívtak elhaltak volna az idegszálaim). Tüzetesen megnézte a sebet, közben minden tiszta vér volt. 5 öltéssel összevarrt és kaptam egy tetanuszt. Mondták, hogy kössem a nyakamba a kezem, annyit nem tettek meg hogy felkötötték volna, de ez a legkevesebb”

– írta a posztoló, aki ezt követően még egyórás gyalogútra indult hazafelé.

„Ezután egy héten keresztül próbáltam elérni a háziorvosomat telefonon (nem abban a városban történt a baleset, ahol élek), hogy kiírassam magamat táppénzre. Vagy nem vették fel a telefont, vagy leráztak annyival hogy holnap telefonáljak. Kérdem én, mi a ****ért fizetjük a tb-t? Olyan ember ne menjen egyészségügybe, ahol embereknek kell segíteni, akiben nincs empátia és még bunkó is. Tisztelet a kivételnek, vannak rendes eü. dolgozók, ők megérdemlik a fizetésüket”

– zárta elkeseredett sorait.

A kommentek között számos hasonló történet látott napvilágot, de volt egy egészen durva, ami még a posztolóénál is megdöbbentőbb volt:

„Kb 10 évvel ezelőtt favésővel lehámoztam két ujjamról mindent is..szalagot ideget átvágtam..szó szerint spriccelt a vér. Mire beértünk a sürgősségire egy fürdőlepedőt átvéreztem..ott 5!!! Órát vártam mire látta doki..majd még több órás várakozás után hajnalban sikerült egy 3 órás műtéttel nagyjából rendberakni”

– írta egy hozzászóló.