promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Már egy darázscsípés is kifog a magyar egészségügyön, félelmetes beszámoló érkezett

Már egy darázscsípés is kifog a magyar egészségügyön, félelmetes beszámoló érkezett

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Kórházról kórházra küldtek egy nőt, egy apró csípésből lett majdnem nagy baj.​

A darázscsípés nem játék. Sokan egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy egy szerencsétlen eset akár az életükbe is kerülhet, hiszen az allergia gyakran csak akkor derül ki, amikor már megtörtént a baj.

Ezúttal egy magyar nő került hasonlóan ijesztő helyzetbe, aki a Threads-en osztotta meg kálváriáját. Napokkal a csípés után a duzzanat óriásira nőtt, azonban a sürgősségin, majd később az ügyeleten sem vették igazán komolyan a problémáját.

Mivel a duzzanat nem javult, ezért át kellett mennie egy másik városba, de még itt is csak küldözgették, míg végre egy lelkiismeretes orvoshoz került, aki elképedt azon, hogy korábban milyen gyógyszert írtak fel a csípésére.

„Érdekes az egészségügy mostanság... 4 napja megcsípett egy darázs. Nem tudtam eddig, hogy allergiás vagyok rá. Csípés után, másnap bementem a sürgősségire ahol lakom, mert már 10 cm-nél is nagyobb volt a terjedelme a duzzanatnak és a foltnak ami volt a csípés után. Nővér közölte, át kéne menni az ügyeletre, ott ellátnak. Át is mentem, reménykedtem, hogy valami hasznosat is mondanak. (Allergiás reakció, csinálni kéne vizsgálatot, stb.) Hát... nem... Annyit tudtam meg, hogy 15x20as átmérőjű.”

„Felírtak egy 5mg-os bogyót, allergiás tünetek enyhítésére, meg egy krémet, aztán el is küldtek. 0 infóval, hogy mi van, aztán jónapot, oldjam meg. Az ambuláns lapomról, egészségügyi értelmezőszótárral tudtam kisilabizálni, hogy mi a helyzet. Következő napra a gyógyszer és a kenőcs ellenére is rosszabb lett, így kénytelen voltam átmenni másik városba (Győr). Ahol a sürgősségin közölték velem, hogy a másik városi "kollégák" elfelejtettek injekciót is adni. Ők is átküldtek az ügyeletre…”

„2 óra lett volna másképp hogy lásson valaki, így átmentem. Behívtak, egy szimpatikus nálam pár évvel idősebb doktornő volt. Az a mérhetetlen kedvesség ahogy foglalkozott velem, az hihetetlenül jól esett a lelkemnek, és meg is nyugtatott. Megnézte a papíromat és pillanatok alatt kikerekedett a szeme, hogy antihisztamin helyett csak valami "gagyi" bogyót kaptam ami semmire sem volt jó. Írt fel rendes gyógyszert, és kaptam injekciót is. Láss csodát, mára sokkal jobb állapotban van a kezem”

„Innen is nagyon köszönöm a segítséget és a profizmust amivel kezelte a problémámat. Most már legalább tudom, hogy van különbség kórház és kórház között is…” - hálálkodott a posztoló.