promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Esővel indul az ősz, intenzív csapadékra figyelmeztetnek a meteorológusok

Esővel indul az ősz, intenzív csapadékra figyelmeztetnek a meteorológusok

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Esőre kell számítani az ősz első napján.

Esővel indul az ősz a meteorológusok figyelmeztetése szerint. Hazánk időjárásával kapcsolatban vasárnap hajnalban tették közzé, hogy a mai napon lokálisan előfordulhatnak zivatarok, esetleg intenzív csapadék, amit viharos szél és jég is kísérhet.

Nagy szükség is lenne már az esőre, mert komoly aszályveszély van az országban, de sajnos áztató csapadék még egy jó darabig biztos nem fog esni. Ez a vasárnapi eső sem fogja enyhíteni a talajszárazságot, csupán egy kicsit benedvesíti. A legfrissebb előrejelzések szerint még szeptember közepéig marad a nyári forróság, aztán jöhet egy komolyabb változás, ami tartós lehűlést hozhat magával.

Ami az ősz első napjának időjárását illeti:

Ma délután az északi, illetve nyugati határhoz közeli területeken, esetleg a hegyvidékek (Dunántúli-középhegység, Északi-középhegység) felett kedvező feltételek lehetnek egy-egy zivatar kialakulásához. Környezetükben viharos (60-75 km/h) széllökés, lokálisan intenzív csapadék (10-20 mm), esetleg kisebb szemű jég előfordulhat.

Napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadékra kicsi az esély, esetleg az északi és a nyugati tájakon egy-egy helyen lehet zápor vagy zivatar a délutáni, kora esti órákban. Az északkeleti, keleti irányú szelet az Alföldön és az Északi-középhegység térségében időnként élénk lökések is kísérhetik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható. Késő estére 18 és 28 fok közé hűl le a levegő.