promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ekkor jön a tartós lehűlés: hiába kezdődik az ősz, a nyári hőség még velünk marad

Ekkor jön a tartós lehűlés: hiába kezdődik az ősz, a nyári hőség még velünk marad

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Elkezdődik az ősz, de az időjárás még egy jó darabig nem fog változni.

Vasárnap elkezdődik a naptári ősz, de ettől még nem lesz rögtön őszies az időjárás; sőt, a meteorológusok most azt közölték, hogy még jó sokáig velünk marad a nyári forróság és szárazság, tartós lehűlésre pedig majd csak jóval később kell számítani.

Az előrejelzések szerint szeptember első napjaiban még nem lesz áztató eső, és a hőség sem fog enyhülni, aztán valamikor szeptember 9-e környékén jön egy változás, ami már tartós lehűlést hozhat magával, hiszen a budapesti fáklya-diagram azt mutatja, hogy szeptember 11-én és 12-én már csak 25 fok lehet a nappali csúcshőmérséklet.

Az augusztus 31-ére kiadott időjárási veszélyjelzés pedig szeptember 1-jén is érvényben marad: a magas középhőmérséklet mellett vasárnap elsősorban a délutáni órákban, az ország döntő részén alacsony valószínűséggel. Zivatarra kissé nagyobb esély hegyvidéken (Északi-középhegység, Dunántúli-középhegység), illetve emellett ma nyugaton, holnap pedig északon van a határhoz közeli részeken. Zivatar környezetében viharos (60-75 km/h) széllökés előfordulhat.

Az országos időjárás pedig így fog alakulni a következő 24 órában.

Szombat éjszaka döntően derült, néhol gyengén felhős idő várható, csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hűvösebb lehet.

Vasárnap napos idő várható általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél az Alföldön megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható.